Амнести Интернешънъл заяви официално, че венецуелските власти са извършили престъпления

...
Амнести Интернешънъл заяви официално, че венецуелските власти са извършили престъпления
Коментари Харесай

„Амнести Интернешънъл“: Венецуела е извършила престъпления срещу човечеството

" Амнести Интернешънъл " съобщи публично, че венецуелските управляващи са направили закононарушения против човечеството в репресиите си против антиправителствените митинги и прикани Международния углавен съд за следствие.
Групата за права съобщи, че държавното управление на президента Николас Мадуро е дало отговор със " систематична и необятно публикувана политика на репресии " в края на януари, когато митингите анти-Мадуро заляха страната, откакто водачът на опозицията Хуан Гуайдо се разгласи за настоящ президент, предава БГНЕС.
Опонентите на Мадуро са били подложени на мъчения и убийства по време на митингите, съобщи групата.
„ Естеството на нападенията..., равнището на съгласуваност от страна на силите за сигурност, както и признаците на сходни модели през 2014 и 2017 година, карат Амнести Интернешънъл “ да има вяра, че венецуелските управляващи са направили закононарушения против човечеството ”, се споделя в изказването.
Мадуро, политическият правоприемник на починалия ляв водач Уго Чавес, управлява спиралата на политическата и икономическа рецесия във Венецуела от встъпването си в служба през 2013 година.
Той беше избран отново за втори мандат през май 2018 година, при гласоподаване, бойкотирано от опозицията и отхвърлено от огромна част от интернационалната общественост.
Гуайдо, водачът на следения от опозицията законодателен орган на Венецуела, се разгласи за настоящ президент на 23 януари. Оттогава той е приет от повече от 50 страни, водени от Съединени американски щати.
През февруари Амнести изпрати задача за определяне на обстоятелствата в страната последващите репресии. Базираната в Лондон правозащитна група съобщи, че минимум 47 души са били убити по време на митингите от 21 до 25 януари. Най-малко 33 души са били убити от силите за сигурност, а шестима - от държавни поддръжници. Единадесет са смъртните случаи в извънсъдебни изтезания, се споделя в изказването.
Повече от 900 души, в това число деца, са били случайно арестувани през същия интервал, съобщи групата, призовавайки Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида и Международния углавен съд да проверяват случая. Нейният екип установи, че закононарушенията и нарушаванията на правата на индивида са осъществени в " нахлуване, планувано и водено от силите за сигурност против лица, разпознати като съперници или считани за съперници, изключително в бедните региони ".
Самият Мадуро " е знаел за тези обществени и ужасяващи дейности и не е подхванал никакви ограничения, с цел да ги предотврати или проверява ", се споделя още в изказването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР