Амиен, който изпада от Лига 1, след като сезонът във

...
Амиен, който изпада от Лига 1, след като сезонът във
Коментари Харесай

Изпадащият от Лига 1 Амиен ще търси правата си в съда

Амиен, който изпада от Лига 1, откакто сезонът във Франция беше преустановен авансово поради пандемията от Covid-19, ще изследва аргументите за решението преди да заведе дело в съда, обявиха от френския първокласен футболен клуб.

" Това не е заслужено, тъй като Амиен не може да отбрани ползите си на терена и да резервира мястото си в първа дивизия. Ще се борим с всички разрешени средства, с цел да потвърдим, че решението не е почтено, а правото е напълно на наша страна ", съобщи президентът на Амиен Бернар Жоенен.

Пари Сен Жермен, който имаше 12 точки задатък на върха в Лига 1, беше приет за първенец на Франция. Също бяха избрани участниците в Лига Европа и Шампионската лига, както и изпадащите във втора дивизия. Френската лига предложи заледяване на краткотрайното класиране в Лига 1 и приемането му за извънредно.

Решението значи, че заемащите второ и трето място в подреждането надлежно Олимпик Марсилия и Рен ще вземат участие в Шампионската лига дружно с ПСЖ.

Лил, Реймс и Ница се класират за присъединяване в Лига Европа през сезон 2020-2021, до момента в който Амиен и Тулуза отпадат от първа дивизия. Лидерите в Лига 2 Лориен и Ланс печелят промоция за елита.

Очаква се новият футболен сезон във Франция да стартира на 22 август.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР