Ами то и името му едно такова ... вълшебно, а

...
Ами то и името му едно такова ... вълшебно, а
Коментари Харесай

Боровинково семифредо

Ами то и името му едно такова... вълшебно, а усетът е напряко несравним

Необходими Продукти

● сметана - 200 г сладкарска, неподсладена
● захар - 200 г + за декорация
● боровинки - 200 г
● лимонен сок - 1 с.л.
● белтъци - 3 бр.

Начин на подготвяне

Пригответе боровинково кули, като сложите на котлона при сдържан огън боровинките със 100 г от захарта и лъжица лимонен сок. Варете 7 минути, считано от момента на завиране.

Дръпнете от огъня и пасирайте за малко, с цел да останат късчета боровинки. Оставете кулито да се охлади.

Разбийте сметаната до кремообразност, без да прекалявате, с цел да не се пресече. Прибетете в ледник.

Разбийте белтъците на сняг прибавяйки на части останалата захар, до момента в който сместа стане плътна, лъскава и пухкава.

Слагайте на части към белтъците боровинковото кули. Разбърквайте гладко със силиконова шпатула като загребвате изпод и захлупвате, по този начин до момента в който сместта стане хомогенна или с леко преливащи цветове. Гледайте да я запазите допустимо най- пухкава.

Добавете и сметаната и разбъркайте на същия принцип.

Сипете сместта за семифредото в правоъгълна форма за кейк, покрита със стреч фолио, тъй че краищата му да стърчат отвън формата. С тях покрийте компактно съда и приберете във фризер за най-малко 4 часа.

Когато боровинковото семифредо е стегнало задоволително го извадете издърпвайки със отвитите стърчащи краища и обърнете върху поднос.

Украсете с пресни боровинки и ментови листа и поднесете на момента.

Имайте поради, че бързо се отпуска, по тази причина извадете цялото семифредо, единствено в случай че ще сервирате всичките порции. В противоположен случай може да изваждате на топки, сходно на сладолед и остатъка незабавно да върнете във фризера.

Колкото и да престои там този неповторим десерт, не се тревожете, че ще стегне прекомерно, остава си бухнал, мек и изтънчен.

Да ви е сладко.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР