Ами ако прекарахте безсънна нощ, а на сутринта трябва да

...
Ами ако прекарахте безсънна нощ, а на сутринта трябва да
Коментари Харесай

Хитрости, които ще ви задържат будни в офиса след безсънна нощ

Ами в случай че прекарахте безсънна нощ, а на сутринта би трябвало да сте енергични? Оцеляването на идващия ден е мъчно, без значение от възрастта и пола. Но в случай че отдавна страдате от бодърствуване, тогава би трябвало да отидете при експерт. Може би казуса е чисто психически. Може би сте били под стрес дълго време? Но в случай че казусът е необичайност, тогава няма какво да ви плаши. Можете елементарно да се възстановите, като следвате тези препоръки.

Контрастен душ и чист въздух

Вземете леден душ и вземете чист въздух. Започвайки деня с противоположен душ е добър табиет, който ще ви даде сила през целия ден. Тялото е шокирано от въздействието на ниските температури, само че ще бъде в добра форма. След като излезете на открито, повървете известно време, пуснете тялото в деяние, дайте му подтик да продължите деня. Поемете надълбоко въздух, с цел да се наситите с О2.

Пейте

Когато пеем, използваме мускулите на гърлото и небцето, които ги укрепват и понижава риска от хъркане в съня. Пеенето е и естествено облекчение на стреса; покачва равнището на ендорфините, което може да понижи болката, да увеличи настроението и да усили количеството допамин в кръвта, което е просто належащо за реализиране на резултати. Всяко пеене е потребно - под душа или по пътя за работа в колата. Да, можете даже да пеете дружно с радиото.

Пийте доста вода.

Ако пиете една или две чаши кафе, а сънливостта не изчезва, тогава пийте вода. Това ще помогне да се запълни водния баланс и да се изпълни тялото с силата, която ще ви разсъни. Кофеинът има резултат единствено няколко часа, а през останалото време би трябвало да запазите салдото на пиенето на вода, с цел да се чувствате добре.

Намерете няколко минути, с цел да поспите.

Направете отмора по време на работния си ден, с цел да се откажете за малко от всичко и да си подремнете. Но не забравяйте, че това би трябвало да бъде къс сън, който трае не повече от 15 минути. Ако продължи повече, тогава тялото минава във фаза на по-дълбок сън, тогава ще се почувствате претрупани. Най-добре е да прекарате няколко минути в мир и самотност.

За елементарно пробуждане заран

То може да е ново за вас, само че чукането в гърдите може да направи чудеса с тялото. Това споделя треньорът по самоусъвършенстване Джоди Тайлс в книгата си „ Грижа за себе си “. Този способ работи добре, когато се чувствате разтревожени или изтощени, тъй като усещате жизненост и лекост. Много постоянно певицата Марая Кери употребява този способ. Когато би трябвало да попълни енергийните си ресурси сред полетите, тя употребява вокални мелодии и постоянно удря ключицата си./ zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР