Амфитеатрална трибуна с 500 седящи места ще изградят в Стара

...
Амфитеатрална трибуна с 500 седящи места ще изградят в Стара
Коментари Харесай

Изграждат амфитеатрална трибуна на античния форум в Стара Загора

Амфитеатрална естрада с 500 седящи места ще изградят в Стара Загора особено за „ Летните музикални вечери на античния конгрес “. Изграждането на трибуната ще се извърши за летния сезон на Държавна опера - Стара Загора, в който на сцената на античния конгрес от 19 до 27 юли ще бъдат показани две министър председатели - оперна и балетна, както и един концерт, съобщи кореспондентът на .
На 19 юли учредената през 2013-а група " Фондацията " в състав Кирил Маричков, Иван Лечев, Добрин Векилов-Дони, Славчо Николов и Венко Поромански и оркестърът на Старозагорската опера ще изнесат концерт с известни песни на ФСБ, Б.Т.Р. и други известни части.
Световната премиера на операта " Траян в Тракия " ще бъде на 26 юли. Произведението е писано особено за Държавна опера - Стара Загора. Музиката и либретото на операта са на Андре Катели. Действието от 106 година сл. Хр. ще се развива в естествената среда на античния град Августа Траяна. Режисьор на постановката е Мортен Росен, диригент на премиерата ще бъде Антъни Арморе, сценографията е на Тодор Демеров, а костюмите - на Теодора Джамбазов. Участват солистите на операта Теодор Петков, Едуин Кей, Игнат Желев, Николай Моцов, Елена Мишинова, Тереза Бракалова, Христо Иванов, Костадин Якшев, хор и оркестър и Прабългарска школа „ Багатур “.
На идващия ден, 27 юли, е премиерата на балета " Антигона " на хореографа Людовик Парти. Едноактният балет е по музика на Теодор Антониу, Арво Перт, Микис Теодоракис, Джовани Солима, Никос Скалкоттас, Фредерик Шопен. Сценографията отнова е на Тодор Демеров, а костюмите са Мария Христова. В спектакъла ще вземат участие солистите Анелия Димитрова, Фредерико Пинто, Ивайло Янев, Франческо Бориелло, Джоузеф Райт, Каито Такахаши, Фиорди Лоха и балетът на Държавна опера - Стара Загора. Балетът е въодушевен от „ Антигона “ от Жан Ануи, а повествовател ще бъде старозагорската актриса Светла Тодорова. В балетната вечер на Античния конгрес феновете ще видят и балетната миниатюра „ Лотос “ на  италианската хореографка Алесандра Скаламбрино, чиято премиера беше на 10 юли. 
„ Летните музикални вечери на античния конгрес “ са част от самодейността на Държавна опера - Стара Загора, " Изкуството не излиза в отпуск ". 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР