Американците започнаха операция руски шпиони в България, написа на профила

...
Американците започнаха операция руски шпиони в България, написа на профила
Коментари Харесай

Кой е Решетников и за кое изследване са били разпитвани „Русофили“

" Американците започнаха интервенция " съветски шпиони в България ", написа на профила си във Facebook генералът от запаса, дългогодишният шпионин на Съветския съюз и Руската федерация, Леонид Решетников. Името му бе упоменато от някои от разпитваните по следствието за шпионаж на Национално придвижване " Русофили ".

" Опитваха се да изкопчат информация за военачалник Леонид Решетников ", съобщи пред бТВ Юрий Борисов, който бе арестуван за разпит в продължение на няколко часа. Социологът Живко Георгиев също е бил разпитван за Решетников и поръчаното от неговия институт проучване преди изборите за президент през 2016 година, изясни Георгиев пред няколко медии.

Връзката сред Решетников и президентската акция на Българска социалистическа партия, която издигна Румен Радев, не е нова тематика. Ето известните обстоятелства дотук:

Кой е Решетников?

Руснакът Решетников е роден в окупирания от Съветската войска Потсдам през 1947 година Завършва история в Харков. В началото на 70-те години учи в Софийския университет и пази аспирантура за ролята на българските политически емигранти в " строителството на социализма в Съюз на съветските социалистически републики ". Според обществената му биография, през 1976 година той става част от Първа основна дирекция на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), външното разузнаване. Изкачва се до чин генерал-лейтенант и се пенсионира през април 2009 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР