Американците трябва да се подготвят за скок на цените на

...
Американците трябва да се подготвят за скок на цените на
Коментари Харесай

Правителството на САЩ предвижда рязко поскъпване на горивото през зимата

Американците би трябвало да се приготвят за скок на цените на горивата през зимата, когато Европейският съюз понижи доста покупките си на съветски нефт, съобщи министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън, като изясни, че препоръчаната от Запада горна граница на цената на износа на съветски нефт има за цел да държи цените под надзор, предава Reuters .

" Това е риск и е риск по отношение на който работим върху ограничение на цената “, съобщи Йелън.

Евентуалното нарастване на цените може да пристигна, защото Европейски Съюз " съвсем напълно стопира да купува съветски нефт “ и постанова възбрана за услуги, които разрешават на Русия да транспортира нефт с танкери, сподели тя.

Планът за таван на цените, координиран от страните от Г-7, изисква от страните членки да задържат застрахователни, финансови, брокерски, навигационни и други услуги за петролни товари, чиято цена надвишава оптималната цена за нефт и петролни артикули, която към момента не е избрана.

Йелън изясни, че горната граница на цените има за цел да понижи приходите, които Руската федерация може да употребява, с цел да води война в Украйна, като в същото време резервира съветските доставки на нефт, с цел да резервира международните цени надолу.

В началото на септември финансовите министри на страните от Групата на седемте (Г-7) утвърдиха проект за установяване на таван на цената на съветския нефт, с цел да лишат Путин от спомагателен приход за продължение на въоръжената експанзия против Украйна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР