Американците си спомнят днес за жертвите на атентатите от 11

...
Американците си спомнят днес за жертвите на атентатите от 11
Коментари Харесай

Америка днес си спомня за атентатите от 11 септември

Американците си спомнят през днешния ден за жертвите на атентатите от 11 септември 2001 година в Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес.

Възпоменание ще има на мястото, на което се издигаха кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк, сринати от похитени от терористи самолети. Възпоменателна гала ще има и в Пентагона, в който се вряза също отвлечен от терористите аероплан. На тази гала ще участва президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Вицепрезидентът Майк Пенс пък ще е на възпоменанието в Шанксвил в щата Пенсилвания, където се разруши четвърти отвлечен от терористите аероплан, който не съумя да стигне до набелязаната от тях цел поради протест на пасажерите на борда.

Възпоменателните церемонии са за близо 3000-те жертви на атентатите. Имената им ще бъдат прочетени на всеослушание по време на церемонията в Ню Йорк. Церемониите включват и едноминутни мълчания и пердашене на камбани сега на разбиването на похитените самолети и рухването на кулите близнаци на СТЦ.

Нов документален филм на канала Ей Би О ще помогне на децата да схванат какво тъкмо се е случило на 11 септември преди 18 години. Филмът е на Ейми Шатц и ще бъде излъчен през днешния ден в 18 ч източно американско време. Продукцията е озаглавена "Какво се случи на 11 септември ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР