Американците се чувстват мрачни относно икономиката и финансовите си перспективи,

...
Американците се чувстват мрачни относно икономиката и финансовите си перспективи,
Коментари Харесай

Доходите спадат в 17 щата. Ето къде американците изостават най-много.

Американците се усещат мрачни по отношение на стопанската система и финансовите си вероятности, като повече от половината от интервюираните в скорошно изследване на CBS News споделят, че изпитват усложнения да заплащат сметките. Причините за този скептицизъм са ясни: освен инфлацията се е отразила на заплатите им, само че доста хора също печелят по-малко, като данните от преброяването демонстрират, че междинните приходи на семействата са спаднали в една трета от щатите на Съединени американски щати предходната година.

Много от тези 17 щата, в които семействата са изгубили икономическа почва, са групирани в Средния запад и Североизток, в това число щати с променливи избори като Мичиган, Охайо и Пенсилвания, съгласно последните данни от Бюрото за броене на популацията на Съединени американски щати. В 29 щата приходите не са се трансформирали задоволително, с цел да бъдат статистически значими, до момента в който жителите единствено в пет щата са видели, че приходите им са се подобрили задоволително, с цел да бъдат измерими, демонстрират данните.

Данните на щатско равнище може да оказват помощ да се хвърли светлина върху това за какво доста американци са влошили стопанската система, която по доста индикатори наподобява мощна, с ниско равнище на безработица.

2,3% предходната година до $74 580 — третата поредна година, в която приходите понижават.

Домакинствата се оправят с високата инфлация, както и с края на компенсациите от епохата на пандемията, които вложиха спомагателни пари в техните джобове посредством федерални инспекции за тласъци и разширения данъчен заем за деца. Тези пари към този момент ги няма. Но инфлацията, макар че понижава, остава висока, означават специалистите.

„ Потребителските настроения към момента остават много ниски, покрай това, което беше при блокирането при започване на пандемията “, сподели Джеси Уилър, старши икономист в Morning Консултирайте се. „ Сигурно е да се каже, че стопанската система на Съединени американски щати е в по-добра форма, в сравнение с беше тогава, тъй че поражда въпросът: Защо американците се усещат толкоз разочаровани от стопанската система? “

Уилър счита, че отговорът може да бъде открит след години на инфлацията, в допълнение към опасенията за евентуална криза и неустойчивост на фондовия пазар. „ Отнема доста време на потребителите, с цел да се почувстват добре за стопанската система “, означи той.

Повече възрастни хора в беднотия

Спадът на приходите на семействата в Средния запад и Североизток може да се дължи на композиция от въздействието от инфлацията, която може да подкопае покупателната дарба, в случай че приходите не съответстват или надвишават темпа на нарастване на цените, комбинацията от работни места, заемани от служащи в тези страни, както и демографията.

Например, доста възрастни жители са изключително уязвими от въздействието на инфлацията, тъй като живеят с закрепен приход. Докато администрацията за обществено обезпечаване поправя компенсациите всяка година по отношение на инфлацията, някои критици споделят, че корекцията на разноските за живот не е в крайник с нарастванията на цените.

Миналата година равнището на беднотия за хората над 65 години се увеличи до 14,1% през 2022 година, нарастване с повече от три процентни пункта.

Много от щатите, където приходите са спаднали предходната година, имат по-възрастно население, в сравнение с в Съединени американски щати като цяло. Например, към 20% от жителите на Ню Хемпшир, където има най-рязък спад в междинния приход на семейството, са над 65 години, спрямо към 17% за Съединени американски щати като цяло.

Според потребителските настроения като цяло остават мрачни към ежедневния показател на потребителските настроения на Morning Consult от 2021 до 2022 година Но има някои прилики сред настроенията на държавно равнище и данните за междинния приход на семействата, макар че те не подхождат директно, означи Уилър.

„ Като цяло казано, спадът в доверието на потребителите от 2021 до 2022 година беше изключително мощен в Средния запад “, означи той. „ Също по този начин, няколко от щатите, които означиха нараствания на действителните междинни приходи, означиха относително дребен спад в доверието на потребителите: Делауеър, Алабама, Аляска и Юта. “

Междувременно единственият щат, който записва нарастване на потребителите настроението в показателя на Morning Consult беше Аляска, която записва второто най-голямо нарастване на приходите на семействата предходната година.

Доходите на семействата може да се подобрят през 2023 година в този момент, след като печалбите на заплатите, които най-сетне изпреварват инфлацията, Но Уилър означи, че въздействието на по-високите лихвени проценти, които покачиха цената на дълга, и възобновяването на изплащането на студентския дълг може да натовари бюджетите на мнозина.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР