Американците със среден доход съставляват 61% от цялото население на

...
Американците със среден доход съставляват 61% от цялото население на
Коментари Харесай

Средната класа в САЩ изчезва: Хотелите трябва да си изберат към коя група да се ориентират

Американците със междинен приход съставляват 61% от цялото население на Съединени американски щати през 1971 година. А 44% сами се дефинират като такива през 2014 година. Според публични данни на центъра Pew Research Center техният дял е 52% през 2016 година, а в този момент представителите на междинната класа са доста по-малко.

Pew дефинира междинната класа в Съединени американски щати, като тези жители, които печелят от 2/3 от или до два пъти повече от междинния годишен приход на едно домакинство, написа Business Insider.

Средният приход на семействата през 2017 година е $61 372, което значи, че междинната класа американци са печелили към $40 743 до $122 744.

Изчезващата междинна класа оказва най-сериозно въздействие върху търговията на дребно и изключително върху хотелиерството.

Създателят на концепцията за бутикови хотели Иън Шрагер счита, че на хотелите ще им се наложи да избират една от двете варианти - богатите американци и тези, с малко приходи.

Отразявайки смяната в популацията хотелите евентуално ще станат или ултра-луксозни и скъпи или доста ценово насочени през идващите 10 години. Според Шрагер първокласните хотели ще бъдат доста по-малки с 80-90 стаи, които обаче ще бъдат доста просторни. Те ще са доста скъпи и ще са изпипани до най-дребните елементи.

Иън чака и доста по-евтини хотели, които също ще са в положително положение и ще оферират многообразие от благоприятни условия за развлечение, храна и питиета. По думите му хотелите ще би трябвало да си изберат един от тези два маршрута, като той не вижда вид за нищо " по средата ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР