Американците посещат днес Деня на благодарността. Тази година празник ще

...
Американците посещат днес Деня на благодарността. Тази година празник ще
Коментари Харесай

Американците посрещат Деня на благодарността

Американците посещат през днешния ден Деня на благодарността. Тази година празник ще е по-различен. Попаднали в клопката на COVID-19 доста американци няма да могат да отидат по домовете си и да честват със фамилиите си. Здравните управляващи пък предложиха контактите да бъдат органичени.

Денят на благодарността е народен празник. В Съединени американски щати той се чества на четвъртия четвъртък на ноември, а в Канада – на втория понеделник на октомври. В тези страни той е формален празник. Традицията на празника в Съединени американски щати и Канада води началото си от британските заселници.



Характерно е, че се подготвя печена пуйка. Масата би трябвало да е богата и да има разнообразни ястия. Най-важното пък е фамилният дух.

В навечерието на празник Съединени американски щати записва и сериозен брой умряли от ковид. Тамошната здравна система продължава да работи на лимита, като от началото на 2020 година до момента рецесията не може да бъде овладяна. Всички пък са в очакване на нов проект, който ще бъде препоръчан от бъдещия президент Джо Байдън, за справяне с следствията от пандемията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР