Американците отбелязват днес годишнината от терористичните нападения на 11 септември

...
Американците отбелязват днес годишнината от терористичните нападения на 11 септември
Коментари Харесай

Започнаха церемониите за годишнината от нападенията на 11 септември 2001 г.

Американците означават през днешния ден годишнината от терористичните набези на 11 септември 2001 година, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Роднините на жертвите се събраха на мястото, където се извисяваха кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк. Паметта на починалите бе почетена с минута безмълвие и камбанен звън в 8:46 ч. локално време - моментът на офанзивата против северната кула.

Президентът на Съединени американски щати по времето на нападенията Джордж Буш-младши ще взе участие в гала по полагане на венци в Пентагона.

Съединените щати към момента претърпяват последствията на нападенията от 11 септември, отбелязва Асошиейтед прес. Възпоменателните церемонии се концентрират върху почитането на паметта на близо трите хиляди души, които починаха при самолетните набези. Имената на всички починали се прочитат на всеослушание на церемонията на мястото, където се извисяваха кулите близнаци.

Очаква се президентът Доналд Тръмп да взе участие във възпоменателна гала в Пентагона, а вицепрезидентът Майк Пенс ще произнесе тирада на мястото на третата офанзива край Шанксвил, щата Пенсилвания.

Доналд Тръмп взе участие за трети път като президент годишнината в церемониите за годишнината от 11 септември на фона на недоволството му от " безконечната война " в Афганистан, където терористичната организация Ал Каида възнамерява нападенията. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР