Американците отбелязват днес годишнината от терористичните нападения на 11 септември

Американците отбелязват днес годишнината от терористичните нападения на 11 септември ...

Започнаха церемониите за годишнината от нападенията на 11 септември 2001 г..

Американците отбелязват днес годишнината от терористичните нападения на 11 септември 2001 г., предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Роднините на жертвите се събраха на мястото, където се извисяваха кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк. Паметта на загиналите бе почетена с минута мълчание и камбанен звън в 8:46 ч. местно време - моментът на атаката срещу северната кула.

Президентът на САЩ по времето на нападенията Джордж Буш-младши ще участва в церемония по полагане на венци в Пентагона.

Съединените щати все още преживяват последиците на нападенията от 11 септември, отбелязва Асошиейтед прес. Възпоменателните церемонии се фокусират върху почитането на паметта на близо трите хиляди души, които загинаха при самолетните нападения. Имената на всички загинали се прочитат на висок глас на церемонията на мястото, където се извисяваха кулите близнаци.

Очаква се президентът Доналд Тръмп да участва във възпоменателна церемония в Пентагона, а вицепрезидентът Майк Пенс ще произнесе реч на мястото на третата атака край Шанксвил, щата Пенсилвания.

Доналд Тръмп участва за трети път като президент годишнината в церемониите за годишнината от 11 септември на фона на недоволството му от "вечната война" в Афганистан, където терористичната организация Ал Каида планира нападенията. /БТА

Източник: dnesplus.bg