Американското военноисторическо списание Military Watch анализира възможностите на руския Су-57

...
Американското военноисторическо списание Military Watch анализира възможностите на руския Су-57
Коментари Харесай

Military Watch обясни защо Су-57 е несъпоставим с F-35

Американското военноисторическо списание Military Watch проучва опциите на съветския Су-57 и F-35, като съпостави бойните характерности на самолетите.

Изтребителите значително се отличават един от различен, отбелязва изданието. Разработката на Lockheed Martin е за лек аероплан с много слаба маневреност. Руският Су-57 съставлява тежък изтребител, предопределен за завойване на предимство във въздуха.

При това Су-57 е доста по-приспособен за водене на въздушен пердах, в сравнение с неговият американски съперник, се споделя в публикацията.

„ Това се отразява на неговата скорост, височина на полета, датчици, ракети, отдалеченост на проваляне и маневреност – във всички характерности, където по-тежкият съветски изтребител има превъзходство” – се споделя в обявата.

Американският Сенат отхвърли да продаде на Турция изтребители F-35 заради нейните планове да купи от Русия ЗРК С-400. Тогава Анкара анонсира опцията да купи съветски Су-57 вместо американския изтребител.

Както написа Military Watch, в случай че турската страна се „ обзаведе” със Су-57, това ще направи нейния флот „ доста по-опасен”, в сравнение с покупката на F-35.

Според изданието, на първо място турските Военновъздушни сили се нуждаят от възстановяване на индикаторите на Военновъздушни сили за предимство във въздуха, а за задачата Су-57 е „ идеалният вариант” за Анкара.

„ Ударните благоприятни условия на тежкия изтребител в комбиниране с високата дарба за оцеляване могат да го създадат изключително скъп за приложимост в Близкия Изток” – отбелязва Military Watch.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР