Американското военно присъствие в Япония пречи на сближаването между Токио

...
Американското военно присъствие в Япония пречи на сближаването между Токио
Коментари Харесай

Русия обезпокоена от военното присъствие на САЩ в Япония

Американското военно наличие в Япония пречи на доближаването сред Токио и Русия и остава проблем за Русия в областта на сигурността. Това разгласи съветският външен министър Сергей Лавров в японския град Нагоя, оповестява " Франс прес ".

" Американското военно наличие, несъмнено, е проблем по пътя към възстановяване на качеството на връзките сред Русия и Япония ", посочи съветският първи посланик в коридорите на срещата на външните министри на страните от Г-20 .

Според американските военни в Япония са ситуирани към 54 000 американски военнослужещи като част от пакта за взаимна сигурност сред двете страни.

По думите на Лавров терзанията на Москва " във връзка със личната ѝ сигурност, произлизащи от наличието, развиването и непрекъснатото подсилване на американско-японския политически и боен съюз ", са предадени на японската страда, която " даде обещание да реагира ".

" Ще чакаме техния отговор и ще продължим полемиките ", означи той.

Двете страни водят договаряния за подписване на кротичък контракт, който в никакъв случай не подписаха след Втората международна война.
 Русия атакува Япония, че показала като свои Курилските острови на Г-20
Русия атакува Япония, че показала като свои Курилските острови на Г-20

Това били голословни териториални искания към Русия

Преговорите са в невъзможност поради спор за Курилските острови (наричани Северните територии в Япония), които се намират сред Охотско море и Тихия океан, завзети от Червената войска в последните дни на Втората международна война.

Япония счита четирите острова за част от своята територия.

Миналия ноември съветският президент Владимир Путин и японският министър председател Шиндзо Абе се договориха да ускорят договарянията за подписване на формален кротичък контракт за края на Втората международна война.
 Япония скастри Русия поради нейни военни учения на Курилските острови
Япония скастри Русия поради нейни военни учения на Курилските острови

Обяви ги за неприемливи

Те обявиха, че ще възобновят диалозите въз основа на декларация от 1956 година, която възвръща дипломатическите връзки сред Япония и Съветския съюз.

По това време Съюз на съветските социалистически републики предлага да даде на Япония двата най-малки острова в подмяна на единодушие за контракт, а Москва да резервира по-големите острови.

Тази договорка е анулирана от Съветския съюз през 1960 година, откакто Токио и Вашингтон подписаха съглашение за съдействие.
 Шиндзо Абе разгласи Курилските острови за изконна територия на Япония
Шиндзо Абе разгласи Курилските острови за изконна територия на Япония

" Северните територии - това са наши изконни територии "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР