Американското военно издание Defense News се опита да намери решение

...
Американското военно издание Defense News се опита да намери решение
Коментари Харесай

В САЩ предложиха Турция да излезе от ситуацията с покупката на С-400 и F-35

Американското военно издание Defense News се опита да откри решение за Турция по взаимното потребление на съветските зенитно-ракетни комплекси С-400 „ Триумф” и американския изтребител F-35.

„ Президентът на Русия Владимир Путин се намира на прага на огромна дипломатическа победа по разделянето на НАТО. Доставката на детайлите на съветската система за ПРО С-400 в Турция и решението на Вашингтон да анулира доставките за Анкара на самолетите F-35 могат да провокират верига от събития, които могат да доведат даже до излизането на Турция от Алианса. Още не е късно да се пристъпи креативен по казуса и този възел да се разплете”, счита изданието.

Според него съществуват няколко рискове от взаимното потребление на С-400 и F-35. На първо място, радарите на „ Триумф” могат непрестанно да наблюдават американските изтребители, което би ги лишило от потайност. На второ място, заради това, че и двата образеца на техника са компютризирани, поражда опцията за приключване на такива основни данни като работата на датчика „ свои чужди”, системата за опознаване на цели и ръководството на оръдието. Внедряването на „ Триумф” в системата за ПРО на НАТО ще разреши на Русия да разбере доста за комплексите за разузнаване и въздушно наблюдаване на съперника.

За решаването на казуса създателите на американското издание оферират отлагането на доставката на F-35 за Турция до заминаването от страната на съветските военни експерти, заети с създаването на С-400, а също по този начин поучават Турция да изключва „ Триумф” по време на полетите на F-35.

„ Това ще снижи мощно успеваемостта на С-400, само че това е част от цената, която Ердоган би трябвало да плати”, заключва изданието.

От настояванията към Турция да не купува С-400 във Вашингтон минаха към искане системата да не се включва.

В петък президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че не упреква Анкара, че придобива съветските системи за зенитна защита С-400.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР