Американското военно издание Breaking Defense съобщи, че е готово всестранно

...
Американското военно издание Breaking Defense съобщи, че е готово всестранно
Коментари Харесай

В САЩ се канят да построят още 1350 танка Abrams и да минат по Червения площад

Американското военно издание Breaking Defense заяви, че е готово всестранно проучване, отдадено на ВПК на Съединени американски щати. Документът е формиран по указа №13806 на Доналд Тръмп.

Според специалисти, осведомени с проучването, Доналд Тръмп „ може да удиви страната с нови цели, съкращавайки финансирането на високотехнологични планове в интерес на тествани от времето сухопътни въоръжения”.

Потвърдени са слуховете, че е взето решение за значително увеличение на производството на последния вид на главния военен танк Abrams. От началото на 2019-а финансова година армията годишно ще получава по 135 такива танкове в настройка M1a2 System Enhancement Package Version 3 (SEPv3). Ако програмата бъде доведена до логичен край, то Пентагонът за 10 година с получените 1350 танка Abrams изцяло ще превъоръжи всичките 15 танкови бригади от Сухопътни войски и Националната армия.

От друга страна решението за увеличение на производството на Abrams модел SEPv3 ще даде опция на завода в Лима (щат Охайо) да разгърне цялостния си потенциал и оттова към този момент са дали обещание след няколко години да показват още по-мощен танк Abrams — модел SEPv4.

Програмата има и подводни камъни. Първо, стволовете (цевите) на американската бронирана техника и артилерия ги прави единствено един и то много стар цех Watervliet Arsenal в Ню-Йорк. А струговете за произвеждане на оръдията за Abrams ги прави Германия. Европейците, написа Breaking Defense, към този момент дали да се разбере, че ще наложат ембарго на това съоръжение, в случай че Тръмп премине „ алената черта” в техните връзки.

Второ, Съединени американски щати зависят от вноса от Русия и Китай на редки метали и първични материали (например берилий и титан), които са доста нужни за танковото произвеждане в Лима.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР