Американското списание за геополитически анализи The National Interest показа интерес

...
Американското списание за геополитически анализи The National Interest показа интерес
Коментари Харесай

В САЩ заинтригувани от съветски супертанк за ядрена война

Американското списание за геополитически разбори The National Interest сподели интерес във връзка с плана за руски танк , създаден за осъществяване на бойни дейности по време на нуклеарна война .

Танкът " Обект 279 " е бил основан в края на 1950-те години, като той е имал няколко необикновени структурни особености.

Американското издание обръща внимание на корпуса с форма на паница, който, по концепция на разработчиците, може да защищити танка и екипажа му от ударната вълна от нуклеарен гърмеж . Освен това бойната машина е разполагала с четири гъсенични вериги, което е трябвало да усили нейната проходимост.

Авторите на публикацията са били изумени от дебелината на бронята, която е била 319 мм в кулата и 269 мм в най-укрепената точка на корпуса . Тези индикатори доста надвишават характерностите на постъпилия на въоръжение през 1970-те години фамозен руски танк Т-72.

Въпреки това " Обект 279 " по този начин и не е бил признат на въоръжение . Експертите изясняват това с събитието, че тежките танкове са изгубили актуалността си в средата на 1950-те години, когато за по-ефективни в пердах са почнали да се считат олекотените машини, способни да маневрират и да се движат бързо.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР