Американското списание Time“ излезе с корица в подкрепа на Украйна,

...
Американското списание Time“ излезе с корица в подкрепа на Украйна,
Коментари Харесай

Time излезе с корица за Украйна: Животът ще надделее над смъртта и светлината ще победи тъмнината“

Американското списание „ Time “ излезе с корица в поддръжка на Украйна, на която на украински са изписани мощните думи на Володимир Зеленски: „ Животът ще надделее над гибелта и светлината ще победи тъмнината “.

Президентът ги изрече по време на тази седмица и евродепутатите дълго време го приветстваха на крайници.

Корицата на „ Time “ е с цветовете на украинското знаме, а главното заглавие е „ Володимир Зеленски и героите на Украйна “.

TIME`s new cover: Volodymr Zelensky and the heroes of Kyiv
— TIME (@TIME)
В дългия си материал за съветската военна инвазия в прилежащата страна нюйоркското издание написа, че президентът на украинците е „ трансформирал историята “, избирайки да остане в столицата Киев по време на сраженията и по този начин да вдъхне още повече кураж на сънародниците си.

„ Президентът искаше да отиде в окопите. Той към този момент беше вървял половин час през калта, с шлем на главата си, заобиколен от генерали и защита. Но настояваше да продължат. От другата страна групата видя началото на съветските позиции. Тя към този момент беше в обсега на снайперистите, които бяха умъртвили трима украински бойци преди две седмици. Но Володимир Зеленски отхвърли да спре “ – по този начин стартира публикацията на „ Time “, припомняйки миг от пролетта на предходната година, когато президентът отиде на фронта. Авторът Саймън Шустър е бил на същото място по същото време и е станал очевидец на протичащото се.

Когато Зеленски идва на власт през 2019, Украйна е във война с Русия от повече от пет години. Броят на починалите надвишава 13 000 души, а съвсем всяка нощ по фронтовата линия в Донецк и Луганск има стрелби сред украинските военни и проруските сепаратисти, което раздира тогавашните приятелски народи. „ По това време никой не знаеше, че войната скоро ще прерасне, само че по време на пътуването ни до фронта Зеленски имаше чувството, че съветските войски към този момент се струпват с десетки хиляди от другата страна на границата “, написа Шустър.

" Искат да ни накарат да се опасяваме ", му е споделил Зеленски в края на пътуването, до момента в който са летели назад към Киев с президентския аероплан. " Те желаят Западът да се опасява от силата и мощта на Русия. Това не е загадка ".

Зеленски разбираше, че проявлението на боязън ще е в интерес на Русия, въпреки че призна, че нашествието го плаши. " Това, което ме тормози, е, че желанията им може да не приключат с проява на мощ на границата. Може да има по-голям боен проект ", е споделил президентът пред „ Time “ предишния април.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР