Американското списание The National Interest говори за танк, разработен в

...
Американското списание The National Interest говори за танк, разработен в
Коментари Харесай

The National Interest оцени съветския танк за ядрена война

Американското списание The National Interest приказва за танк, създаден в Съюз на съветските социалистически републики в края на 50-те години, който е бил предопределен за военни интервенции по време на нуклеарна война. Това е по този начин нареченият обект 279.

Авторът на публикацията написа, че 60-тонният руски танк има две забележителни характерности: изострен и завършен корпус с форма на паница, който би трябвало да отбрани колата и четирима екипаж от взривна вълна по време на нуклеарен удар, както и четири големи коловоза, които трябваше да оказват помощ на танка да преодолее мъчно проходими сектори.

Отбелязва се, че мощността на мотора на резервоара е била 1 000 конски сили.

Изданието отбелязва, че в дизайна има плюсове и минуси: би било мъчно да се поправят двете вътрешни вериги на танка и комплицираната скоростна кутия, в случай че е належащо.

В същото време създателят на текста беше впечатлен от въоръжението и бронята на автомобила.

„ Обект 279 " имаше сериозна ризница - 269 мм в най-дебелата точка на корпуса, което е доста по-голямо от доста по-често срещания Т-72, който влезе в употреба през 70-те години на предишния век “, написа американското издание.

Освен това изданието обръща внимание на 130-мм оръдиеа и 14,5-милиметрова картечница на този танк.

National Interest отбелязва, че класическите тежки танкове изгубиха своята новост доникъде на 50-те години, бързите, маневрени и надеждни танкове станаха по-полезни. Също по този начин управляемите ракети, които могат да обхванат в дебелата ризница, започнаха да влизат в употреба. Ето за какво обект 279 в никакъв случай не е влизал в всеобщо произвеждане.

„ Но по подигравка на ориста днешните съществени бойни танкове, които в миналото бяха междинни танкове, станаха по-тежки “, написа The National Interest.

Преди това списанието разгласява и публикация, в която събира необикновени руски пробни машини, които в никакъв случай не са били признати за обслужване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР