Американското списание Forbes класира най-богатите музиканти за последното десетилетие. Списъкът

...
Американското списание Forbes класира най-богатите музиканти за последното десетилетие. Списъкът
Коментари Харесай

Форбс избра най-богатите певци на десетилетието

Американското списание Forbes класира най-богатите музиканти за последното десетилетие. Списъкът с реализатори е оповестен на уеб страницата на изданието.

На първо място е американският рапър и продуцент Андре Ромел Йънг, прочут като Dr. Dre. Богатството му се прави оценка на 950 милиона $.

Забелязва се, че музикантът издаде последния си албум Compton през 2015 година. Освен това той на процедура отхвърля да приказва в средата на 00-те. Основните доходи му идват от Beats, компания за аудио съоръжение. През 2014 година Apple закупи компанията. Dr. Dre е съосновател и притежател на 20-процентов дял в Beats.

Втория в класацията е американската поп певица Тейлър Суифт с 825 милиона $. Челната тройка затваря Бионсе, която печели 685 млн. $. И двете певици са обикаляли доста през последните 10 години, настояват публицистите.

В топ 10 на най-богатите музиканти в света също са ирландците U2, рапърите Diddy и Jay-Z, както и английските реализатори Елтън Джон и Пол Маккартни. Класацията се затваря от американките Кейти Пери и Лейди Гага.

Преди това Forbes класира най-високоплатените музиканти на 2019 година.

Списъкът се оглави от певицата Тейлър Суифт. За една година тя завоюва съвсем 190 милиона $.

В топ 3 се включиха и рапърът Кание Уест с 150 милиона $ и английският артист Ед Шийран с 110 милиона $.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР