Американското списание DownBeat нареди джаз фестивала A to JazZ сред

...
Американското списание DownBeat нареди джаз фестивала A to JazZ сред
Коментари Харесай

Американско списание постави A to JazZ сред големите фестивали на Европа

Американското списание DownBeat подреди джаз фестивала A to JazZ измежду най-големите в Европа. Изданието, което излиза от далечната 1934 година, е профилирано в региона на джаз и блус.

Списанието разказва всички огромни джаз фестивали по света. То е отделило огромно внимание на събитията в Съединените щати, а по-късно поглежда към тези от другата страна на океана. A to JazZ е в листата за най-големите фестивали в Европа и е паралелно до исторически фестивали като този в Монтрьо.

“Фестивалът се организира на голяма поляна в един от централните паркове на София. В рамките на три дни 12 музикални осъществявания, детска стратегия и прозорец сешън са част от безплатното прекарване за почитателите на музика от всички възрасти. Миналата година измежду изпълнителите бяха Кори Хенри и Лейла Хатауей”, написа DownBeat.

Фестивалът A to JazZ се организира в София от 2011 година Тази година той ще се организира на 5-7 юли на нормалното място в Южен парк 2 (парка зад Националния музей “Земята и хората”). Хедлайнери са новаторите Jacob Collier, Christian Scott и Ghost-Note, а това издание на фестивала е отдадено на младото потомство в музиката, новото звучене и авангардните смесици от стилове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР