Американското списание Билборд класира най-скъпоплатените музиканти, като на първо място

...
Американското списание Билборд класира най-скъпоплатените музиканти, като на първо място
Коментари Харесай

Фронтменът на "U2" Боно е най-скъпо платеният музикант в света

Американското списание " Билборд " класира най-скъпоплатените музиканти, като преди всичко бе подложен фронтменът на ирландската група " Ю Ту " Боно, оповестява Контактмюзик.

През 2017 година приходите на артиста са били 54,4 милиона $. Голяма част от извоюваните пари от Боно са пристигнали от гастролите в границите на турнето " Joshua Tree Tour ". Интересното в тази ситуация е, че по приходи за 2016 година, бандата му даже не попадна в топ-50.

На второ място в ранглиста е подложен кънтри артистът Гарт Брукс с 52,2 милиона $, а трета е група " Металика " с 43, 2 милиона. В десетката влизат Бруно Марс с 40,7 милиона, Ед Шийран с 31,3, Лейди Гага (29,7), Били Джоел (29,2), " Гънз ен роузис " (27,6), Роджър Уотърс (27,2) и английската група " Колдплей " с 26,5 милиона. В листата, който съдържа 50 реализатори, има единствено 7 дами.

Пол Дейвид Хюсън, както е името на Боно Вокс, е роден на 10 май 1960, е фронтменът на ирландската рок група „ Ю Ту ". Сред най-запомнящите му мисли са: „ Мечтай на глас! ", „ Музиката може да трансформира света, тъй като може да трансформира хората. " „ Надявам се, че работата ми като деятел ще бъде забравена. Защото се надявам, че тези проблеми ще изчезнат вечно. " През 1984 година Боно става представител на „ Нетейд " - организация с идеална цел, учаща младите по какъв начин да се борят с бедността. От 1999 година насам взе участие също и в множеството стратегии за унищожаване на задълженията на Третия свят, както и по отношение на проблемите в Африка, привличайки на своя страна доста холивудски звезди и шоумени. През декемри 2005 година Боно е на корицата на TIME като един от „ положителните самаряни " дружно с Бил и Мелинда Гейтс. Джоуи Рамоун е измежду най-известните фенове на Боно, като даже е слушал " In A Little While " на " Ю Ту " до момента в който е бил в болница.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР