Американското разузнаване смята, че войната на руския президент Владимир Путин

...
Американското разузнаване смята, че войната на руския президент Владимир Путин
Коментари Харесай

САЩ: Путин се готви за продължителна война и може да прибегне до по-драстични мерки

Американското разузнаване счита, че войната на съветския президент Владимир Путин в Украйна евентуално ще стане " по-непредвидима " и ще ескалира в идващите месеци, съобщи във вторник Аврил Хейнс, шеф на Националното разузнаване на Съединени американски щати, представена от Си Ен Ен.

Заключенията на разследващата общественост на Съединени американски щати са следните:

Путин се готви за нескончаем спор и задачите му се простират надалеч зад рамките на Донбас. Следващите месеци на бойни дейности ще са от огромно значение, доколкото Русия ще се опита да засилва напъните си. Освен завземането на Донецка и Луганска област и слагане на Херсон под надзор, съветските войски евентуално ще изискат да удължат сухопътния мост и към Приднестровието. За да реализира своите цели, Путин може да вкара военно състояние и всеобща готовност в Русия. Съединени американски щати не виждат " жезнеспособен път на договаряния " за контролиране на спора в краткосрочна вероятност.

" Смятаме, че президентът Путин се готви за нескончаем спор в Украйна, по време на който той към момента счита да реализира цели оттатък Донбас ", сподели Хейнс пред членове на Конгреса. Тя добави, че Путин разчита с времето решимостта на Запада да отслабне и защото спорът продължава, има опасения за това по какъв начин ще се развива през идващите месеци. " В композиция с действителността, че Путин е изправен пред несъвпадения сред неговите упоритости и сегашния стандартен капацитет на Русия, това евентуално значи, че през идващите няколко месеца може да навлезем в още по-непредсказуема и допустима траектория към ескалация ", сподели Аврил Хейнс.

" В последна сметка, ние считаме, че това несъгласие (между упоритости и възможности-бел.ред.) ще сложи началото на интервал на по-ситуационно взимане на решения в Русия, както във връзка с вътрешните поправки, нужни да се поддържа този напън, както във връзка с военния спор с Украйна и със Запада ", сподели тя.

" Настоящите трендове заливат вероятността президентът Путин да прибегне до по-радикални средства, в това число да вкара военно състояние, да преориентира индустриалното произвеждане или евентуално да ескалира военните дейности, с цел да освободи запаси, нужни за реализиране на задачите му, в случай че спорът се проточи или в случай че той реши, че Русия губи в Украйна ", съобщи още Аврил Хейнс.

Тя добави, че съгласно американската разследваща общественост Путин няма да прибегне до приложимост на нуклеарни оръжия, в случай че не усети екзистенциална опасност за Русия.

Американското разузнаване счита, че Путин се приготвя за нескончаем спор и че неговите цели се простират надалеч оттатък източния район Донбас, където сега са съсредоточени напъните на съветската войска след отдръпването от Киев в първите седмици на войната.

Дори руснаците да реализират триумф там, ние не сме уверени, че борбата в Донбас дейно ще постави завършек на войната, разяснява Аврил Хейнс.

Очакванията на Съединени американски щати са, че Путин ще желае да завземе източните райони Донецк и Луганск, контрола върху Херсон и евентуално да разшири сухопътния мост в южната част на Украйна към Приднестровието – сепаратисткият район в Молдова, където сега са ситуирани съветски войски и оръжия.

Според оценките на американското разузнаване, с цел да стигне Путин до Приденстровието, ще му се наложи да разгласи всеобща готовност в Русия – стъпка, която досега не желае да предприеме.

По време на днешните слушания в Конгреса шефът на Агенцията за военно разузнаване военачалник Скот Бериър установи, че войната в Украйна е в задънена улица. " Руснаците не побеждават и украинците не побеждават и ние тук сме малко в задънена улица ", сподели той.

Във вчерашната си тирада по случай Деня на успеха Путин не загатна за проектите си за ескалация на " специфичната военна интервенция " в Украйна, както Москва назовава войната, означи Ройтерс.


Руснаци носят байрак със знака Z, символизиращ съветската война в Украйна, паралелно с портрети на починали свои близки във Втората международна война, по време на похода на Безсмъртния полк на 9 май в Москва. Снимка ЕПА/БГНЕС
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР