Американското разузнаване предупреди, че може да се извърши севернокорейски ядрен

...
Американското разузнаване предупреди, че може да се извърши севернокорейски ядрен
Коментари Харесай

САЩ готови за провокации от КНДР на азиатската обиколка на Байдън

Американското разузнаване предизвести, че може да се извърши севернокорейски нуклеарен тест или ракетен тест, или и двете , преди, по време или след пътуването на президента Джо Байдън в Южна Корея и Япония, започващо тази седмица.

Това сподели в сряда съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан, представен от " Ройтерс ".

" Ние се приготвяме за всички непредвидени обстановки, в това число опцията такава провокация да се случи, до момента в който сме в Корея или Япония ", сподели Съливан на брифинг в Белия дом.

Съливан сподели, че Съединените щати работят тясно с Южна Корея и Япония по въпроса.

" Ние посочихме много ясно, че нашето разузнаване в действителност отразява действителна опция да има или идващ ракетен тест, в това число ракетен тест с огромен обхват, или нуклеарен опит, или почтено казано и двете в дните, предхождащи или след пътуването на президента в района ", сподели Съливан.

Той сподели, че Съединените щати са подготвени да създадат както краткосрочни, по този начин и дълготрайни корекции на военната си позиция, в случай че е належащо, " с цел да подсигуряват, че осигуряваме както отбрана, по този начин и въздържане на нашите съдружници в района и че отговаряме на всяка севернокорейска провокация. "

Говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер сподели на същия брифинг, че Байдън няма да посети демилитаризираната зона, която разделя Северна и Южна Корея по време на визитата си в Южна Корея.

Белият дом сподели предходната седмица, че Байдън обмисля сходно пътешестване.

Припомняме, че ден по-рано беше обявено, че управляващите в Северна Корея се приготвят за тестване на междуконтинентална балистична ракета в границите на идващите 48 до 96 часа.

Това е тъкмо, когато президентът на Съединени американски щати Джо Байдън би трябвало да пътува до Азия.

Мястото за изстрелване под сателитно наблюдаване се намира покрай Пхенян.

Байдън отпътува за Южна Корея в четвъртък и ще организира срещи с южнокорейския президент Юн Сук Йел, преди да замине за Япония в неделя, където ще се срещне с водачите на Япония, Австралия и Индия.

Северна Корея организира редица проби на балистични ракети тази година, а американските военни и разследващи организации правят оценка, че Пхенян може също да се готви за първия си под земята нуклеарен опит от близо пет години.

След като разгласи тези констатации обществено през март, Пентагонът усили наблюдението в Жълто море, както и увеличи готовността на американската противоракетна защита в района.

Ако Северна Корея организира тест, това ще бъде седмият под земята нуклеарен опит за страната и първи от 2017 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР