Американското разузнаване е установило, че руски военни са предлагали премии

...
Американското разузнаване е установило, че руски военни са предлагали премии
Коментари Харесай

"Ню Йорк таймс" гръмна с новина за нов скандал с Русия и САЩ

Американското разузнаване е открило, че съветски военни са предложили награди на свързани с талибаните бунтовници в Афганистан да убиват бойци от Съединени американски щати и интернационалната коалиция, заяви през вчерашния ден "Ню Йорк таймс ", представен от "Ройтерс ".

Вестникът се базира на публични източници, съгласно които още преди няколко месеца Съединени американски щати са открили, че бойна част на съветското военно разузнаване, обвързвана с покушения в Европа, е предложила през предходната година хонорари за сполучливи офанзиви в Афганистан. Смята се, че войнствени ислямисти или свързани с тях въоръжени престъпни групи са получили пари от руснаците.

Според нюйоркския вестник президентът Доналд Тръмп бил известен за това разобличаване, само че администрацията още не е разпоредила ответни стъпки към Русия по случая.

Белият дом, Централно разузнавателно управление на САЩ и Службата на шефа на Националното разузнаване, отклониха настояването за коментар на обявата, уточни "Ройтерс ".

Лъжливите изявления за Русия и Афганистан към този момент доведоха до закани за наши дипломати, разгласи от своя страна в "Туитър " съветското посолство в Съединени американски щати.

"Безпочвените и анонимни обвинявания на "Ню Йорк таймс " по адрес на Москва като уредник на убийства на американски бойци в Афганистан към този момент доведоха до директни закани за живота към чиновници в посолствата на Русия във Вашингтон и Лондон ", декларира съветската дипломатическа задача във Вашингтон.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР