Американското разузнаване е получило данни, според които синът на Осама

...
Американското разузнаване е получило данни, според които синът на Осама
Коментари Харесай

Ен Би Си: Синът на Осама и негов наследник в терора е мъртъв ВИДЕО

Американското разузнаване е получило данни, съгласно които синът на Осама бин Ладен и евентуален правоприемник на неговата терористична империя е умрял. Не е ясно дали американците имат пръст в гибелта на Хамза бин Ладен и дали гибелта му е доказана, оповестява Ен Би Си Нюз, която се базира на трима американски държавни чиновници.

Няма детайлности за това по кое време, къде и по какъв начин Хамза бин Ладен е умрял.



През март Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи премия от 1 млн. $ за информация, която би могла да докара до залавянето на Хамза бин Ладен, който би трябвало да е на към 30-годишна възраст.

Според американските управляващи той е последовател на радикалните джихадистки упоритости на татко си, който беше водач на групировката „ Ал Кайда “ и съществена движеща мощ на атентатите от 11 септември 2001 година.



Преди това Хамза беше пуснал аудиозапис в интернет, в който приканва почитателите си да извършат набези против Съединени американски щати и западните им съдружници.

Той заплаши и с нахлуване за възмездие за ликвидирането на татко му през май 2011 година от екип на американските тюлени в Пакистан.

Последното му обществено изказване беше направено посредством медия, обвързвана с „ Ал Кайда “ през 2018 година, в който приканва почитателите си в Саудитска Арабия да се вдигнат на протест против монархията.



Хамза бин Ладен е женен за дъщерята на Абдула Ахмед Абдула – върховен лидер в „ Ал Кайда “, който беше наказан от американски съд през ноември 1998 година за ролята си в бомбардирането на американските посолства в Танзания и Кения.

В едно от скривалищата на Осама бин Ладен беше открито видео от сватбата на Хамза, която по-късно беше оповестено от Централно разузнавателно управление на САЩ.



За Осама бин Ладен се знае, че има 23 деца от пет разнообразни дами. От първата си жена – 59-годишната Наджва, има 11 деца, най-големият е на 42 години.



Хамза е единственото му дете от Хайрия Сабар.

Най-малкото му дете е Хюсеин бин Ладен – на 11 години.


Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР