Американското правосъдно министерство каза, че сред документите в имението на

...
Американското правосъдно министерство каза, че сред документите в имението на
Коментари Харесай

Сред документите в имението на Тръмп е имало секретни материали на разузнаването -

Американското правосъдно министерство сподели, че измежду документите в имението на Тръмп е имало материали на разузнаването. 

Министерство заяви, че подхванало следствие против някогашния американски президент Доналд Тръмп за изнасяне на документи на Белия дом, тъй като е считало, че той нелегално е запазил материали, в това число някои отнасящи се до разузнаването, които са измежду най-строго защитаваните секрети на страната, съобщи Ройтерс.

Силно редактираната клетвена декларация на сътрудник на ФБР за държавните документи в имението на Тръмп „ Мар-а-Лаго “ във Флорида, оповестена през вчерашния ден, включваше нови детайлности, само че не съдържаше някакви огромни разкрития.

Тръмп, който загатва, че може още веднъж да се кандидатира за президент, дефинира обиска като политически стимулиран.

Действията на ФБР бяха част от федерално следствие дали Тръмп нелегално е изнесъл документи, когато е напуснал президентския пост през януари 2021 година, и дали се е опитал да попречва държавното разследване.

Според клетвената декларация сътрудник на ФБР, чиято идентичност не се показва, е споделил, че бюрото е прегледало и разпознало 184 документа, обозначени като класифицирани материали, съдържащи информация за националната защита, откакто през януари Тръмп е върнал 15 кутии с държавни документи на Националния списък на Съединени американски щати.

Агентът, изготвил декларацията, е споделил, че откакто е прегледало първичната партида документи, ФБР е сметнало, че съществува евентуална причина да се допуска, че в „ Мар-а-Лаго “ има още документи.

Попитан от кореспонденти дали е подходящо един президент да носи класифицирани материали в дома си, президентът Джо Байдън съобщи през вчерашния ден, че зависи.

„ Зависи от документите и зависи от това какъв брой несъмнено “ е мястото, сподели той. Байдън добави, че има „ изцяло несъмнено “ място в дома си и че в петък си носи у дома копие от ежедневната разследваща сводка. Според него обаче тези материали би следвало след това да бъдат върнати на армията.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР