Американското правосъдие тайно е повдигнало обвинение на основателя на „Уикилийкс“

...
Американското правосъдие тайно е повдигнало обвинение на основателя на „Уикилийкс“
Коментари Харесай

Американското правосъдие тайно е повдигнало обвинение срещу Асандж

Американското правораздаване скрито е повдигнало обвиняване на създателя на „Уикилийкс“ Джулиан Асандж, съобщи ДПА.

Разкритието бе направено от американския вестник „Вашингтон пост“, позоваващ се на разкрит наскоро правосъден документ по дело, което не е обвързвано с Асандж.

Според вестника министерството на правораздаването на Съединени американски щати не е възнамерявало да популяризира информацията за обвиняванията, само че помощник-прокурор несъзнателно разкрил тези данни. Той написал на обвързван с делата арбитър, че „с оглед личността на обвинения и публичното внимание към този случай не съществува друга процедура, която да ни помогне да запазим в загадка това, че на Асандж са повдигнати обвинения“, а по-късно добавил, че обвиняванията „не би трябвало да бъдат разгласявани, до момента в който Асандж не бъде арестуван“.

Представител на прокуратурата в щата Вирджиния, където е повдигнато обвиняването, съобщи, че името на Асандж е упоменато в документите простъпка.

От ФБР отхвърлиха да разясняват информацията във „Вашингтон пост“.

Въпреки предявените обвинявания, не е несъмнено дали Асандж изобщо ще може да бъде съден в Съединените щати, защото от юни 2012 година той живее в еквадорското посолство в Лондон, откъдето представители на други страни не могат да го изведат по принудителен път.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР