Американското правосъдие обвини двама китайски граждани в извършване на хакерски

...
Американското правосъдие обвини двама китайски граждани в извършване на хакерски
Коментари Харесай

САЩ обвини китайски хакери за кражба на данни на военнослужещи

Американското правораздаване упрекна двама китайски жители в осъществяване на хакерски офанзиви, следвайки инструкции на разследващите служби на КНР. Това оповестява Reuters, като цитира имената на обвинените - Чжуу Хуа и Чжан Цзянго.
Според прокуратурата китайските хакери, настоящи взаимно с Министерството на публичната сигурност на Китай, са похитили интелектуална благосъстоятелност и поверителна бизнес информация.
По данни на следствието, двамата китайски жители са атакували над 45 компании през последните 10 години.
Обвиненията против тях са повдигнати от прокуратурата в южния окръг на Ню Йорк. В обвиняването, импортирано от прокурора Джефри Бърман съда в Манхатън, се споделя, че Хуа и Чжан публично са работели в компанията " Huaying Haitai " в Китай.
От американската страна считат, че китайските хакери са откраднали данни за 100 000 военнослужещи от военноморските сили на Съединени американски щати, а жертви на нападенията им са Националната лаборатория „ Лоурънс “в Бъркли, част от американското Министерство на енергетиката и лабораторията на галактическата организация на НАСА, която създава реактивни мотори.
Групата е известна като Red Panda, Stone Panda и CVNX. По данни на организация Reuters, измежду жертвите на хакерските офанзиви са фирмите Hewlett Packard и IBM.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР