Американското правителство започна процеса по изваждане на Судан списъка на

...
Американското правителство започна процеса по изваждане на Судан списъка на
Коментари Харесай

САЩ започнаха процеса по изваждане на Судан от списъка на страните, подкрепящи тероризма

Американското държавно управление стартира процеса по изваждане на Судан листата на страните, подкрепящи тероризма, и в това време работи, с цел да накара Хартум да признае Израел, надявайки се това да стане бързо, заяви през днешния ден държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо, представен от Ройтерс.

Той сподели това във Вашингтон, откакто през вчерашния ден президентът Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския разгласи, че Судан ще бъде изваден от терористичния лист, откакто новите судански управляващи преведоха 355 млн. $ за отплата на американски жертви на тероризма и техните фамилии.

Помпейо обаче резервира безмълвие по въпроса дали изваждането на Судан от този лист ще бъде обвързано с нормализация на връзките на страната с Израел, както сподели Тръмп през вчерашния ден.

Американски публични лица са споделили за Ройтерс, че изваждането на Судан от "черния лист " може да задвижи въпроса за установяването на връзки с Израел, каквито ОАЕ и Бахрейн към този момент откриха с посредничеството на Съединени американски щати.

Нормализация на връзките сред Израел и друга арабска страна може да бъде показано като ново дипломатическо достижение на Тръмп в дните преди президентските избори, на които той ще се стреми към преизбиране.

Военните водачи, които вземат участие в преходното държавно управление на Судан след свалянето на някогашния п президент Омар Башир, наподобява са отворени за концепцията за такава нормализация, само че левите и ислямистките политици в него не са толкоз благоразположени към такава стъпка.

Уведомлението от Тръмп на Конгреса ще даде на законодателите 45 дни да прегледат въпроса за изваждането на Судан от терористичния лист, само че те евентуално няма да го блокират, показва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР