Американското правителство все още не решило дали ще продължи да

...
Американското правителство все още не решило дали ще продължи да
Коментари Харесай

Белият дом: Няма индикации, че Русия стои зад преврата в Нигер

Американското държавно управление към момента не решило дали ще продължи да дава помощ на Нигер, сподели Кърби пред публицисти.

Той разяснява и обстановката по беларуско-полската граница, като уточни, че Вашингтон няма данни за съответна опасност за Полша или за други страни членки на НАТО от страна на съветската частна военна компания " Вагнер ". Кърби добави, че Съединени американски щати деликатно наблюдават обстановката.

Варшава изпати повече от 1000 военнослужещи на източната си граница, откакто наемници на Евгений Пригожин започнаха да образоват беларуските специфични сили единствено на няколко километра от полска територия, напомня Ройтерс.

Франция реши да стартира да изтегля своите жители от Нигер още от през днешния ден, " поради обстановката в Ниамей ", заяви френското външно министерството в изказване, представено от Франс прес. Около 600 французи сега обитават в Нигер, без да се вземат поради тези, които са на отмора, и тези, които живеят в страната, само че сега не са там, отбелязва Агенция Франс Прес.

Франция, някогашна колониална мощ в района и корав покровител на президента Базум, наподобява е съществена цел за военните, които го смъкнаха. 

Германското външно министерство прикани жителите си в Нигер да се възползват от предлагането на френските управляващи да качат и тях на евакуационните си полети, съобщи Ройтерс.

Испания приготвя евакуацията на повече от 70 свои жители от Нигер поради обстановката, обвързвана с военния прелом, съобщи Ройтерс.

Говорител на външното министерство в Мадрид уточни, че испанците ще бъдат изведени от размирната страна със аероплан, само че не даде спомагателна информация за интервенцията.

 

 

 

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР