Американското правителство временно смекчи търговските ограничения срещу Huawei, въведени миналата

...
Американското правителство временно смекчи търговските ограничения срещу Huawei, въведени миналата
Коментари Харесай

САЩ разреши на Huawei до 19 август да купува американски компоненти и да предлага обновявания

Американското държавно управление краткотрайно смекчи комерсиалните ограничавания против Huawei, въведени предходната седмица. Това е направено за „минимизиране на сривовете при клиентите“. Властите схващат, че глобите против Huawei ще нанесат щета освен на китайския софтуерен колос, само че и на мрежовата инфраструктура на Съединени американски щати.

Министерството на търговията на Съединени американски щати реши краткотрайно да разреши на Huawei да закупува съставни елементи американско произвеждане, с цел да се обезпечи поддръжката на настоящите сега американски мрежи. Разрешава се и даването на обновявания за софтуера на наличното съоръжение на Huawei.

На най-големия международен производител на информационно съоръжение както преди е неразрешено да закупува американски елементи и съставни елементи за производството на нови артикули . За тази цел е належащо подаването на поръчка за специфичен лиценз. Но тази поръчка вероятно ще бъде подценена, като се има поради, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи изключително състояние в страната в региона на осведомително информационната конструкция за страната да бъде защитена от задгранични закани.

„Временното смекчаваме на рестриктивните мерки ще даде време на американските мобилни оператори, употребяващи съоръжение на Huawei, да сключат нови договори“ – сподели през вчерашния ден министърът на търговията на Съединени американски щати Уилбър Рос. „Казано по различен метод, този лиценз ще даде опция на потребителите със смарт телефони на Huawei и притежателите на извънградски широколентови мрежи да продължат да употребяват своите устройства и апаратура“.

Големите американски мобилни оператори към този момент прекратиха всички подписани контракти с Huawei, само че някои неголеми районни провайдъри към момента употребяват мрежова техника на Huawei и ZTE, най-вече тъй като тя е по-евтина. Американските служби за следващ път подчертаха, че разпореждането на Тръмп важи единствено за бъдещите покупки на Huawei и не е годно за към този момент съществуващата техника.

Временният лиценз изтича на 19-ти август тази година . По всичко проличава, че управляващите на Съединени американски щати са наясно, че бързите промени във веригата за доставки на Huawei могат да имат незабавни, дълбоки и съществени последици и за американските клиенти.

„Целта на краткотрайното намаляване на комерсиалните ограничавания наподобява е да не се позволяват сривове на интернет връзката, което ще докара спиране на работата на смарт телефоните и компютрите“ – сподели вашингтонският юрист Кевин Уолф, някогашен чиновник на министерството на търговията. „Това наподобява е просто разчистване“.

Временният лиценз разрешава на Huawei да оповестява за разкрити уязвимости в сигурността и да взе участие в създаването на стандартите за бъдещите 5G мобилни мрежи.
Huawei от дълго време се е готвил за глобите
Основателят на Huawei Жън Чжънфей, някогашен офицер от националната освободителна войска на Китай съобщи, че краткотрайното намаляване на рестриктивните мерки няма изключително значение за Huawei, тъй като китайският производител от дълго време се е подготвял за сходен сюжет.

„Към сегашен ден държавното управление на Съединени американски щати не дооценява нашите възможности“ – сподели Жън в изявление за CCTV, а стенограмата бе оповестена от китайските медии.

Според неговите думи, опълчването на Huawei и Съединени американски щати е било неизбежно.

„Ние жертвахме персоналните си и фамилните си ползи, с цел да заемем място на върха на света“ – сподели Жън. „Заради този блян, рано или късно, нямаше по какъв начин да няма спор със САЩ“.

Дъщерната компания HiSilicon създава чипове за смарт телефоните и сървърите на Huawei. Тя от няколко години е била подготвяна за сюжета, когато Съединени американски щати ще наложи възбрана за закупуване на американски чипове и потребление на американски технологии. Заделени са и са вложени обилни парични запаси за създаването и производството на аварийни чипове, които могат да заменят продукцията на Qualcomm, Intel и Micron.
 HiSilicon Kirin 650 е опция на Snapdragon 650. Това е система върху чипа с осем ARM Cortex-A53 процесорни ядра, четири от които работят с тактова периодичност 2,0 GHz, а останалите четири – с 1,7 GHz. Интегрираната графика е ARM Mali-T830 MP2 (40,8 GFLOPS), налични са 64-битов контролер за LPDDR3 оперативна памет, както и LTE Cat. 6 контролер
Ръководителят на направлението за произвеждане на смарт телефони Ричард Ю, още през вчерашния ден съобщи, че Huawei е създал лична операционна система, в случай че се наложи компанията да се откаже от Android. Също през вчерашния ден Huawei Central разгласи, че името на тази китайска мобилна операционна система е Hongmeng . Оказа се, че още от 2012 година Huawei създава и тества своите смарт телефони под ръководството на Hongmeng, явно при най-строга секретност. Мениджмънтът на Huawei загатна, че новата мобилна Оценка за съвместимост е към този момент на процедура подготвена, само че няма никаква информация за нейните благоприятни условия и особености.

Жън Чжънфей добави, че спорът е единствено сред американското държавно управление и Huawei, а не с американските компании. И още, това че Huawei може да създава чиповете, които купува от Съединени американски щати, напълно не значи, че компанията ще спре да купува американските чипове.

Кевин Уолф сподели още, това отлагане на глобите на Huawei доста наподобява на дейностите на държавното управление от месец юли 2018 година по отношение на китайската компания ZTE. Тогава глобите също бяха краткотрайно отсрочени, тъй като възбраната провокира същински безпорядък при интернет провайдърите от Европа и Южна Азия.

Към сегашен ден Huawei е най-големият в света производител на телекомуникационно съоръжение, смарт телефони и друга електроника. През първото тримесечие на тази година приходите на китайския софтуерен колос доближиха $27 милиона, а продажбите на смарт телефони – 59 милиона броя. По продажби Huawei изпревари Apple и към този момент е на второ място в света след Samsung.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР