Американското правителство, в тясно сътрудничество със съюзни на САЩ страни,

...
Американското правителство, в тясно сътрудничество със съюзни на САЩ страни,
Коментари Харесай

САЩ разработват маршрути за износ на зърно от Украйна

Американското държавно управление, в тясно съдействие със съюзни на Съединени американски щати страни, създава направления за експорт на сериозни запаси зърно от Украйна, с цел да се избегне продоволствена рецесия като резултат от съветското навлизане. Това заяви телевизия Си Ен Ен, като се базира на двама американски и четирима европейски дипломати, съобщи Укринформ.

Посочва се, че въпросът е сложен, по тази причина Съединени американски щати и интернационалните им сътрудници обмислят „ необятен набор от разновидности за безвреден експорт на храни по железопътните линии, по море и по въздух “, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според дипломати този въпрос ще е измежду главните тематики на министерска среща в Организация на обединените нации по въпросите на продоволствената сигурност през днешния ден и на следващия ден в Ню Йорк, която ще бъде управлявана от държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън.

Това съглашение е надалеч от завършване. То съдържа доста променливи величини, доста неща може да не потръгнат както би трябвало по време на полемиките, цитира Укринформ коментар на различен чиновник, без да уточни името му.

Посланичката на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд съобщи по-рано, че държавното управление на Съединени американски щати и Конгресът изследват опцията да бъде утвърден пакет от ограничения против заканите за световната продоволствена сигурност, предусещащ за задачата да бъдат отпуснати 11 милиарда $ в течение на три години. Тя осведоми, че се води и полемика на интернационално ниво за вероятното основаване на филантропични коридори за експорт на храни от Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР