Американското правителство смекчи някои ограничения, наложени на китайската компания Huawei,

...
Американското правителство смекчи някои ограничения, наложени на китайската компания Huawei,
Коментари Харесай

САЩ смекчават ограниченията върху Huawei

Американското държавно управление смекчи някои ограничавания, наложени на китайската компания Huawei, съобщи Ройтерс.

Търговското министерство на Съединени американски щати сътвори краткотраен общ лиценз, с който възвръща опцията на Huawei да поддържа съществуващите мрежи и да дава актуализации на софтуера на съществуващите мобилни устройства на компанията.

Лицензът, който ще е в действие 90 дни, смекчава рестриктивните мерки, наложени на Huawei от Съединени американски щати за пазаруване на американски артикули, с цел да се помогне на съществуващите клиенти.

Засега обаче няма смяна в позицията на Гугъл да спре да дава услугите си, в частност Android, Гугъл play и YouTube, за новите мобилни устройства на Huawei.

Вчера Гугъл приключи лиценза на Huawei за достъп до публично поддържаните услуги на най-популярната мобилна операционна система - Android. От Гугъл подчертаха, че смяната няма да засегне наличните сега у потребителите смарт телефони (и таблети) на Huawei т.е. те ще имат достъп до магазина за приложения, вградената в него антивирусна функционалност, а също по този начин ще могат да разчитат на софтуерни обновления.

Освен това през уикенда огромните производители на процесори и модеми Intel и Qualcomm   също взеха решение да не работят с компанията. 

Временният лиценз за Huawei няма огромно значение за китайската телекомуникационна компания, съобщи създателят й Жън Чжънфей. Huawei е била подготвена да се оправи със възбраната на Съединени американски щати, съобщи ТАСС.

" 90-дневният лиценз на държавното управление на Съединени американски щати няма огромно значение за Huawei. Компанията е подготвена да се оправи със възбраната на Съединени американски щати ", съобщи Жън Чжънфей, представен от централната телевизия на Китай.

Основателят на компания отбелязва също така, че " Huawei може да прави чипове толкоз добре, колкото и американските компании, само че това не значи, че компанията няма да купува чипове от Съединени американски щати.

Huawei разгласи, че нейната операционна система за мобилни устройства ще се назовава Hongmeng. Тя е била създадена от самата компания, ако ограничаващите ограничения на Съединени американски щати не й разрешават повече да употребява операционната система Android, която е благосъстоятелност на Гугъл. Това заяви късно нощес порталът Хуавей сентрал, профилиран за вести за китайския телекомуникационен гигант
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР