Американското правителство ще предаде на Украйна 8 системи за противовъздушна

...
Американското правителство ще предаде на Украйна 8 системи за противовъздушна
Коментари Харесай

САЩ ще предадат на Украйна 8 системи NASAMS за ПВО

Американското държавно управление ще съобщи на Украйна 8 системи за противовъздушна защита NASAMS, като 2 от тях ще дойдат в най-скоро време, заяви Укринформ с позоваване на почитан чиновник на Пентагона.  

" Съединените щати към този момент предоставиха (на Украйна — б. ред.) 1400 Stingers, които са средство за противовоздушна защита с дребен обхват, нашите съдружници и сътрудници също предоставиха доста количество системи за противовъздушна защита с дребен обхват. Съединени американски щати също се ангажираха да предадат осем системи NASAMS и съответните муниции, две от тях ще бъдат в Украйна в най-скоро време, а още шест ще бъдат предоставени по-късно. Ние също така поехме ангажимент да създадем комплекс от благоприятни условия за противопоставяне против беспилотни системи, в това число система VAMPIRE и други радарни системи, тъй като знаем, че опасността от безпилотни летателни апарати също е сериозна сега. ” – разяснява източникът.

В петък, 28 октомври, заместничката на прессекретаря на Пентагона Сабрина Сингх заяви, че украински военни експерти към този момент се образоват по стратегия за работа със системите за противовъздушна защита NASAMS, която ще завърши напълно скоро и системите ще бъдат предадени на Украйна.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР