Американското правителство ще подкрепи с 200 000 долара независимите медии

...
Американското правителство ще подкрепи с 200 000 долара независимите медии
Коментари Харесай

САЩ дават 200 000 долара за проекти на независими медии

Американското държавно управление ще поддържа с 200 000 $ самостоятелните медии и гражданското общество в България, оповестиха от посолството на Съединени американски щати в София.

Проекти ще се набират до 20 юли. „ Приветстваме оферти, които ще засилят потенциала на медийните участници и организациите на гражданското общество за противопоставяне на отрицателния резултат на COVID-19 върху обществото, свободните медии и върховенството на закона “, споделят от посолството.

 

Финансовата помощ за едно предложение може да е в границите от 5000 до 25 000 $. Темите за поддръжка са в необятен диапазон.  Ще се финансират планове за битка с подправените вести и за откриване на случаи на дезинформация, за възстановяване на достъпа до достоверна информация посредством мониторинг на държавните институции, за образуване на образования на публицисти и други  Неправителствените организации могат да аплайват и с хрумвания за поддръжка на уязвими групи, които са изключително мощно наранени от корона рецесията, включително бездомни и възрастни хора, жертви на принуждение, обитатели на обществени домове, на отдалечени села, ромски махали и други Помощта може да е под формата на правни препоръки, консултации за отбрана на правата на служащи и на пациенти, съвещания с психолози, поддръжка за основаване на общности  и други

Проектите би трябвало да бъдат инициирани от организации на гражданското общество, законно регистрирани в България, и да бъдат географски лимитирани до територията на България. Могат да вземат участие и сътрудници от други страни - от нови страни - членки на Европейски Съюз, или Черноморския район.

 

Средствата ще бъдат отпуснати посредством Американската организация за интернационално развиване. Условията за кандидатстване са оповестени тук. 

" Тази помощ ще способства за подсилване на гражданското присъединяване и прозрачността, изключително по време на пандемията COVID-19 ", изтъкват от посолството на Съединени американски щати в София.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР