Американското правителство ще изисква от китайски официални лица да известяват

...
Американското правителство ще изисква от китайски официални лица да известяват
Коментари Харесай

САЩ задължиха Китай да съобщава за всякакви официални срещи на тяхна територия

Американското държавно управление ще изисква от китайски публични лица да известяват Държавния департамент за планувани срещи с локалните управляващи и просветителни институции в Съединени американски щати, съобщи ДПА, представена Българска телеграфна агенция.

Този ход е в отговор на решението на Пекин да ограничи достъпа на американски дипломати до локалните управляващи в Китай, споделиха двама високопоставени източници. Китай няма да би трябвало да желае позволение за срещи с американски представители, а единствено да известява държавното управление за срещи с представители на държавните, локалните и общинските управляващи, с просветителни и научни институции.

Изискването ще се ползва към всички китайски дипломати в Съединени американски щати, в това число към задачата на Пекин в Организация на обединените нации.

Китайското посолство в Съединени американски щати написа в " Туитър ", че това условие е в нарушаване на Виенската спогодба. " Досега китайската страна не е изисквала сходни дейности от американски дипломати и консулски чиновници в Китай ", уточни посолството и посочи, че предходната година американски дипломати са създали над 160 визити в китайски университети.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР