Американското правителство се опитва да принуди Facebook да разбие криптирането

...
Американското правителство се опитва да принуди Facebook да разбие криптирането
Коментари Харесай

Американските власти искат Facebook да разбие защитата на Messenger заради разследване

Американското държавно управление се пробва да принуди Фейсбук да разбие криптирането в известното приложение Messenger , тъй че правоприлагащите органи да могат да чуят гласовите диалози на обвинен в следствие. Този иск възкресява въпроса дали фирмите могат да бъдат принудени да трансформират продуктите си, с цел да разрешат наблюдението им.
Този случай във федерален съд в Калифорния е конфиденциален, тъй че няма обществени данни, само че трима души, осведомени с хода му, обявиха пред Ройтерс, че Фейсбук оспорва настояването на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

Съдията по делото за Messenger изслуша причините във вторник по отношение на държавния иск да разгласи Фейсбук в засегнатост на съда за това, че колосът отхвърля да извърши молбата за наблюдаване. Това настояват източници, които са говорили при изискване, че са анонимни.

Фейсбук и Министерството на правораздаването публично отхвърлиха да разясняват.

Въпросът за Messenger се появи във Фресно, Калифорния, като част от следствие на рисковата тайфа MS-13.

Американският президент Доналд Тръмп постоянно употребява бандата, която е дейна в Съединените щати и Централна Америка, като знак на слабата американска имиграционна политика и причина да нападна законите, които не разрешават на полицията да задържа хората единствено за използване закона за имиграцията.

Тръмп назова тази година членове на бандата „животни“, когато шерифът на окръг Фресно се оплаква, че калифорнийските закони лимитират съдействието си с федералните управляващи при активността им против бандата.

Потенциалното влияние на идното решение на съдията е неразбираемо, само че такова ще има сигурно. Ако държавното управление надделее в тази ситуация с Фейсбук Messenger, то може да направи сходни причини, с цел да принудят фирмите да пренапишат други известни криптирани услуги като Signal и WhatsApp, които включват както гласови, по този начин и текстови функционалности.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР