Американското правителство реши да продаде на Литва 500 многоцелеви бронирани

...
Американското правителство реши да продаде на Литва 500 многоцелеви бронирани
Коментари Харесай

САЩ доставят 500 бронирани машини на Литва за сумата от 170 млн. долара

Американското държавно управление реши да продаде на Литва 500 многоцелеви бронирани машини Джи Ел Ти Ви от модификацията М1278А1 и съпътстващото съоръжение за сумата от 170,8 милиона $. Това заяви през вчерашния ден отговарящото за доставките на военна техника и оръжие в чужбина Управление на министерството на защитата на Съединени американски щати за отбранителното съдействие и сигурността, съобщи ТАСС.

От позиция на американското военно ведомство осъществяването на контракта дава отговор на ползите " на външната политика и националната сигурност на Съединени американски щати ". Предлаганата продажба ще помогне " да бъдат увеличени опциите на Литва за опълчване на съществуващи и бъдещи закани от страна на съперници ".

Предлаганата продажба на оборудването няма да докара до изменение на военния баланс в района, допълват американските управляващи.

Същите констатации ръководството прави и за друга доставка, този път на 73 противоракети за Япония за сумата от 3,3 милиарда $. Става дума за противоракети СМ-3 Блок-2А, а също и за пускови установки МК-29. Според съглашението американски експерти ще обезпечат и техническото обслужване на тези системи, осведоми Българска телеграфна агенция.

С тази продажба ще бъде нараснала сигурността на основен съдружник, който поддържа стабилността и икономическия напредък в азиатско-тихоокеанския район, декларира ръководството. " Предлаганата продажба ще даде на японското държавно управление разширени благоприятни условия за отбрана от балистични ракети и защита на японската територия и за гарантиране сигурността на американските военнослужещи, ситуирани в страната ", се добавя в известието.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР