Американското правителство повиши изискванията в областта на сигурността за 38-те

...
Американското правителство повиши изискванията в областта на сигурността за 38-те
Коментари Харесай

САЩ повишава критериите за сигурност за страните, които не се нуждаят от виза

Американското държавно управление увеличи условията в региона на сигурността за 38-те страни, чиито жители не се нуждаят от виза, с цел да влязат в Съединените щати.

Тези страни ще би трябвало да ревизират дали пасажерите са включени в антитерористичната база данни на Съединени американски щати, да създадат оценка на ограниченията за сигурност на летищата и да проведат акции за публично информиране, ако над 2% от техните жители пресрочат интервала, за който имат позволение да обитават на американска територия.

„Съединените щати са изправени пред един приспособяващ се и преносим зложелател, като терористите не престават да търсят способи да доближат нашата страна и да управляват, създадат вероятни и вдъхновят офанзиви против нас. Критично значимо е да реагираме изпреварващо на тези закани, като подобрим нашите ограничения за сигурност“, сподели американският министър на вътрешната сигурност Кирстен Нилсен.

Гражданите на 38 страни – множеството европейски страни, Канада, Австралия и Япония и други – имат право на 90 дни престой в Съединени американски щати без виза.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР