Американското правителство повдигна обвинение на 29-годишната рускиня Мария Бутина по

...
Американското правителство повдигна обвинение на 29-годишната рускиня Мария Бутина по
Коментари Харесай

Млада рускиня е обвинена за шпионаж в САЩ

Американското държавно управление повдигна обвиняване на 29-годишната рускиня Мария Бутина по съмнение, че е била сътрудник на съветското разузнаване в Съединени американски щати и се е намесвала в политически групи в страната.
Бутина е основала близки връзки с Републиканската партия и е станала бранител на правата за владение на оръжие в Щатите, съгласно американски медии, представени от Би Би Си.
За нея се твърди, че е работила в дирекцията на върховен политик от Кремъл.
Обвиненията са, че се е опитвала да сътвори втори, подмолен канал на връзка с представители на държавното управление на Русия и е развивала персонални връзки с авторитетни американски политици, с цел да прокарва ползите на Русия в Съединени американски щати.
Обвиненията не са свързани с следствието за интервенция на Русия в кандидат-президентската акция в Америка през 2016 година
Адвокатът на Бутина уточни в изказване, че клиентката му "не е сътрудник ", а просто студент по интернационалните връзки, "който желае да употребява просветителната си степен, с цел да преследва кариера в бизнеса ".
Мария Бутина живее във Вашингтон. Тя е била задържана в неделя и арестувана за чуване в сряда, заяви в изказване от своя страна американското правосъдно министерство.
Арестът се случва след срещата сред президента Доналд Тръмп и съветския държаен глава Владимир Путин в Хелзинки и дни откакто министерството повдигна обвниение на 12 съветски разузнавачи за хакерство против демократите по време на изборите в Съединени американски щати през 2016 година
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР