Американското правителство обяви извънредно положение в общественото здравеопазване заради епидемията

...
Американското правителство обяви извънредно положение в общественото здравеопазване заради епидемията
Коментари Харесай

САЩ обявиха извънредно положение заради коронавируса

Американското държавно управление разгласи изключително състояние в публичното опазване на здравето поради епидемията от ковид в Китай и заяви, че краткотрайно не разрешава влизането в Съединени американски щати на непознати жители, които може да съставляват евентуална заплаха, съобщи Българска телеграфна агенция.
От неделя американските жители, пътували до китайската провинция Хубей в последните две седмици, ще бъдат поставяни под наложителна 14-дневна карантина, сподели министърът на опазването на здравето и обществените служби Алекс Азар на брифинг с публицисти в Белия дом.

Правителството лимитира също полетите от Китай до седем американски летища. Всички самолети от Китай ще бъдат насочвани към нюйоркското летище " Дж. Ф. Кенеди " и летищата в Чикаго, Сан Франциско, Сиатъл, Атланта, Хонолулу и Лос Анджелис, прецизира Франс прес.

" Действията, които предприехме и продължаваме да подхващаме, допълват работата, осъществявана от Китай и Световната здравна организация, за ограничение на епидемията в границите на Китай, сподели Азар.

Коронавирусът в Китай порази над 11 000 поданици, жертвите са над 200

Това са превантивни ограничения, рискът в Съединени американски щати е дребен, означи той. Директорът на Центровете за надзор и предварителна защита на заболяванията доктор Робърт Редфийлд също акцентира, че рискът за американците е невисок. Той сподели, че в Съединени американски щати има шест доказани случая на ковид, а 191 души са под наблюдаване.

В четвъртък Държавният департамент на Съединени американски щати издаде предизвестие за американските жители да не пътуват до Китай поради епидемията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР