Американското правителство обяви извънредна ситуация, след като най-големият тръбопровод за

...
Американското правителство обяви извънредна ситуация, след като най-големият тръбопровод за
Коментари Харесай

Извънредна ситуация в САЩ след кибератака срещу най-големия американски тръбопровод

Американското държавно управление разгласи изключителна обстановка, откакто най-големият водопровод за гориво в Съединени американски щати (Colonial Pipeline) беше ударен от хакерска атака, кодирала компютърните системи, съобщи BBC, представена от БГНЕС.
Тръбопроводът е дълъг 5500 благи, простира се от Тексас до Ню Йорк и придвижва 2,5 милиона барела дневно - 45% от доставките на дизелово гориво, бензин и керосин към Източното крайбрежие.
 21 щата съдят Джо Байдън за прекъсването на значим нефтопровод 21 щата съдят Джо Байдън за прекъсването на значим нефтопровод
Властите на 21 американски щат са завели дело против администрацията на президента Джо Байдън, те упорстват да се анулира решението за сп...
Оказа се, че работата му беше изцяло разрушена от киберпрестъпна тайфа за приемане на откуп и офанзивата е осъществена още в петък.
Според специалисти, поради изключителното състояние цените на горивата евентуално ще се покачат с 2-3%, само че въздействието ще бъде доста по-лошо, в случай че рецесията продължи по-дълго.
Множество източници потвърдиха, че офанзивата е породена от киберпрестъпници, кичещи се името с " Тъмна страна ", които са криптирали 100 GB данни. Престъпниците са поискали откуп, с цел да не ги разгласяват в интернет.
Правоприлагащите органи, специалисти по киберсигурност и Министерството на енергетиката на Съединени американски щати работят за възобновяване на услугата.
 Съединени американски щати се пробват да управляват Германия посредством Северен поток-2 Съединени американски щати се пробват да управляват Германия посредством Северен поток-2
Чрез напън върху Северен поток-2 американците се пробват да вземат решение външнополитически проблеми, сподели Константин Блохин, водещ изследов...
Извънредното състояние разрешава горивата да се транспортират до Източното крайбрежие с танкери, само че това не би покрило потенциала на тръбопровода.
Независимият анализатор на петролния пазар Гаурав Шарма съобщи пред BBC, че в рафинериите в Тексас в този момент има големи количества гориво.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР