Американското правителство обяви днес, че ще отхвърля молби за убежище,

...
Американското правителство обяви днес, че ще отхвърля молби за убежище,
Коментари Харесай

САЩ искат да отказват убежище на мигранти, които минават транзит през Мексико

Американското държавно управление разгласи през днешния ден, че ще отхвърля молби за леговище, подадени на южната граница на Съединени американски щати от мигранти, които не са поискали даване на същия статут в Мексико или в друга страна, през която са минали на път за Съединените щати, съобщи Франс прес.

"САЩ са великодушни и великодушни, само че са изцяло претрупани от бремето, създавано от стотиците хиляди чужденци, арестувани на южната граница ", се споделя в изказване на министъра на правораздаването Бил Бар. В него се прецизира, че новото предписание влиза в действие от на следващия ден и цели да "обезсърчи икономическите мигранти, които желаят да експлоатират нашата система за даване на леговище ".

Асошиейтед прес прецизира, че новото предписание ще се ползва също и за деца, които са прекосили границата сами. Но ще има няколко изключения. Онези мигранти, които са станали жертва на трафик на хора, тези, които са минали през страни, които не са подписали някои от огромните интернационалните контракти за ръководство на бежанския поток или тези, които са потърсили леговище в друга страна, само че им е било отказано, ще могат към момента да аплайват за леговище в Съединени американски щати.

Сега американският закон разрешава на бежанците да изискат леговище, когато дойдат в Съединени американски щати, без значение от това по какъв начин са пристигнали, само че има изключение за тези, които идват през страни, считани за "сигурни ". Но законът не дава ясно пояснение по какъв начин една страна е дефинирана като "сигурна ", а единствено гласи, че това е "съобразно с двустранно или многостранно съглашение ". Съединени американски щати има в този момент сходно съглашение единствено с Канада, която е дефинирана като "безопасна трета страна ".

Групи, защитаващи правата на имигрантите, религиозни водачи и филантропични групи споделят, че политиката на републиканската администрация е "жестоко и коравосърдечно изпитание " да бъдат държани имигрантите отвън страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР