Американското правителство няма да спре работа. Демократите и републиканците в

...
Американското правителство няма да спре работа. Демократите и републиканците в
Коментари Харесай

Американското правителство ще продължи да работи: демократи и републиканци се разбраха за мигрантите

Американското държавно управление няма да спре работа. Демократите и републиканците в Конгреса реализираха кардинално съглашение за защитата на границата. Ще бъдат отпуснати близо $1,4 милиарда за бариери, написа в. " Вашингтон пост ", базирайки се на свои източници.
 Ново затваряне грози държавното управление на Съединени американски щати: договарянията катастрофираха в политиката за задържане на мигранти
Основният спор, който заплаши с ново прекъсване на администрацията след 35-дневното блокиране на работата ѝ и замразяването на заплатите на към 800 хиляди чиновници, бе обвързван със задържането на противозаконни имигранти, които към този момент са влезнали навътре в Съединени американски щати. Опасенията бяха, че предлаганото от републиканците дава пълномощия на имиграционните управляващи в някои случаи да задържат хора с леки прегрешения. Стана ясно, че в последна сметка демократите са се отказали от предлагането за предел.

Най-големият спор е обвързван с финансирането на градежа на стена по границата с Мексико, каквато желае президентът Доналд Тръмп. Той настояваше за отпущането на 5,7 милиарда $ за градежа. В понеделник, на среща с жители в Тексас, Тръмп съобщи, че към момента не се е срещнал с кардиналното съглашение сред демократи и републиканци, само че че стена при всички случаи ще има и че той няма да подпише закон, който би разрешил всеобщо освобождение на " престъпно проявени ".

Държавният глава би трябвало да подпише документа до петък в среднощ. Тогава изтича краткотрайното съглашение за финансиране не редица държавни служби и организации, реализирано след 35-дневното заледяване на работата.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР