Американското правителство не подкрепя проекта Турски поток. Това заяви заместник-държавният

...
Американското правителство не подкрепя проекта Турски поток. Това заяви заместник-държавният
Коментари Харесай

САЩ не подкрепят Турски поток и се надяват да си купим Ф-16

Американското държавно управление не поддържа плана " Турски поток ”. Това съобщи заместник-държавният секретар на Съединените щати Джон Съливан пред bTV. Американският посланик изясни, че изтребителите Ф-16 нямат аналог измежду другите съперници.
 Американската оферта за изтребители: 8 бр. за към 1.8 милиарда лева
Заместник-държавният секретар на Съединените щати Джон Съливан е на дипломатическа обиколка, която включва пет страни, измежду които е и България.

Както и за „ Северен поток II ”, американското държавно управление не поддържа „ Турски поток ”. Това, което поддържаме, както споделих по-рано, е енергийна диверсификация. С представители на държавното управление говорихме за плановете за интерконектори Гърция – България и Сърбия – България, които биха диверсифицирали източниците на газ, разяснява дипломатът.

Според него изборът за покупка на изтребители Ф-16 блок 70 за българската войска е най-подходящият избор.

" Тя (системата) е най-подходяща за защитата на България, за присъединяване на България със съдружниците в НАТО при взаимните ни задължения. Нашето мнение е, че изтребителят „ Грипен ” не може да се съпоставя. Все едно да сравняваш ябълки и портокали. Ф-16 е оръжейна система, потвърдена в борби, употребена от съдружниците в НАТО в Гърция, в Румъния, от съдружници отвън НАТО като Израел. Има причина тези страни да изберат Ф-16. Това е способна машина. Предложението, което Съединени американски щати насочва, оръжейните системи, които „ Локхийд Мартин ” продава, употребява напреднали технологии, които просто не са налични на „ Грипен ”. Не е заслужено сравнението да се брои количеството на изтребители, да се съпоставят 8 по отношение на 10 ", сподели още той.

По думите му 8-те Ф-16 са забележителни оръжейни системи, които са се доказвали неведнъж във времето.

" В последна сметка решението е на държавното управление на България и на народа на България, да решат какво е вярно за тяхната национална сигурност. Не е като Черния петък или сходно събитие за търговия на дребно, става дума за национална сигурност и за присъединяване на България като съдружник в НАТО. Вярваме, че тези Ф-16, които други съдружници в НАТО са закупили и употребили, Съединени американски щати към този момент са създали забележителна инвестиция в България, в българските Военновъздушни сили и в армията като цяло. Приблизително 300 милиона $ са вложени през последните години, 100 милиона $ вложения в българските Военновъздушни сили по метод, който Ф-16 елементарно да бъдат въведени в българската войска, в българските Военновъздушни сили, както „ Грипен ” не биха могли ", сподели още Съливан.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР