Американското посолство в София публикува общи снимки на помощник-държавния секретар

...
Американското посолство в София публикува общи снимки на помощник-държавния секретар
Коментари Харесай

US посолството: САЩ подкрепят целта на България да стане регионален енергиен център

Американското посолство в София разгласява общи фотоси на помощник-държавния секретар по енергийните запаси Джефри Паят със служебния министър на енергетиката Владимир Малинов. От дипломатическата задача увериха, че държавното управление на Съединени американски щати се ангажира да поддържа задачата на България да се трансформира в районен енергиен център.

На формалната си страница във " Facebook " от посолството на Съединени американски щати в България пишат:

" Помощник държавният секретар по енергийните запаси Джефри Паят имаше удоволствието да се срещне с министър Владимир Малинов, с цел да обсъдят продължаващото стратегическо съдействие сред нашите две страни в региона на енергетиката.

Правителството на Съединени американски щати се ангажира да работи с България, с цел да помогне за развиването на конкурентен и транспарантен енергиен пазар и да поддържа задачата на България да се трансформира в районен енергиен център ".



" Фокус " напомня, че служебният министър на енергетиката Владимир Малинов и помощник-държавния тсекретар по въпросите на енергийните запаси на Съединени американски щати Джефри Паят се срещнаха в петък в литовската столица Вилнюс, където се организира среща на върха на самодейността " Три морета ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР