Американското посолство подкара продължението на телевизионната си кампания за „Силата

...
Американското посолство подкара продължението на телевизионната си кампания за „Силата
Коментари Харесай

Кампанията на посолството на САЩ: Плакатно, елементарно

Американското посолство подкара продължението на телевизионната си акция за „ Силата на българския дух “ – то се споделя „ Силата е в теб! “
Първата акция бе озаглавена „ Те ще трансформират България “.
На една велика страна ѝ отива да продуцира сходни мотивационни игри, още повече, че и митът за „ американската фантазия “ не е напълно премахнат – най-малко тук, в балканската ни провинция.

Обаче в самия метод на акцията към публиката има нещо наивно, да не кажа подозрително.
Или създателите ѝ не познават българския нрав - или са съветвани от хора, които толкоз са се заплеснали по някои миражни непознати стандарти, че са изгубили всякаква визия за българската неразбория.
Може би основно поради това, акцията парадоксално излъчва мирис на акция от времената на соц-пропагандата, която притворно примираше по фантазиите, без въобще да има поради действителностите.

Казват ни, че Еди кой си ще промени България – и незабавно непредубеденият фен ще си каже, че това изказване е подправено и даже неуместно.
И по какъв начин ще се случи “промяната “?
Нали повече от четвърт век всичко е в ръцете на Политическата Секта – с цел да може тя умерено да изкористява самата визия за политиката, да обезчовечава и оглупява популацията, да краде и всичко останало.

Показват ни двама млади роми, които щели да трансформират България - това пък е дива измама.
Те своята общественост няма да съумеят да трансформират, какво остава за страната.
Личният им триумф е една микроскопична тяхна победа, нищо друго.
Нещо повече: у нас съумелите роми в никакъв случай не разясняват някои срамни прояви на племето си, даже това не си разрешават.

В различен клип ни демонстрират оценки от математически олимпиади – да, имаме даровити млади математици, само че техните триумфи напълно не опровергават позорния факт, че образованието ни тотално е продънено.

Може би акцията желае да внуши, че всеки самичък държи юздите на ориста си.
Дори да е правилно – а не е, това напълно не значи, че по този начин ще се промени България.
Това, че някой ще приключи образованието си в чужбина и ще пристигна тук да работи против прилична заплата, напълно не значи, че нещо генерално ще се промени.

Тук упованията са - и постоянно са били - Сектата да измъти нещо, очакванията са в следващия Месия, без значение, че всички преди него са се срутили по един или различен метод.
Народът обаче не се отхвърля и все се надява да случи на някой по-способен Лъжльо.

Всъщност, какво прикрито обръщение излъчва акцията?
Най-вероятният отговор е: всеки самичък да се избавя, самичък да се случи, самичък да се пребори за личния си триумф и прочие
Не можеш да разчиташ на страната – това не ни го споделят, само че то се подразбира.
Оправи се самичък - а по-късно ще оправиш и страната - когато цъфнат налъмите, несъмнено, последното ще си го кажат феновете.

Авторите на акцията не си дават сметка, че обособените съумели персони са просто кръпки върху фасона на едно срутено откъм полезности общество.
Сектата пет пари не дава за тях, те не могат да смутят властта ѝ, да я извадят от летаргията ѝ.

Между другото, за създателите на акцията би било доста забавно да попитат героите ѝ, които сякаш щяха да трансформират България, какво мислят за българските политици.
Едва ли ще го създадат.
Новите „ спасители “ не трябва да бъдат противопоставяни на Сектата – тъй като там продуцентите на акцията имат другари.

Така че, героите им ще „ трансформират “ България, без въобще да имат алъш-вериш със Сектата.
ТЯ ще ръководи, а ТЕ ще „ трансформират “, без въобще да я виждат.
Ще трансформират, без да споделят, какво тъкмо.
Смехория. Кьорфишеци.

Още нещо е доста любопитно: от началото на първата акция мина много време, само че медиите така и не потърсиха Манекените, които ще обновят България - и да научат, какво, в действителност, се случва с тях.
Колко близо са към този момент до пропагандния девиз на акцията, по какъв начин преценят в този момент възможностите си да трансформират каквото и да е.
Най-вероятно, попаднали в нашенското тресавище, те от дълго време са охладнели към задачата си на посланици на нещо ново.

Съсловие на Промяната не се основава с акции.
Сектата с лекост ще го смачка още в зародиш.
Със същата лекост, с която промени смисъла на Властта, трансформира политиката в примитивно занятие, а пътьом извиси Грабежа до неподозирани висоти.
Сега в Сектата несъмнено единствено се подсмихват, когато някой храбрец от акцията споделя: „ Силата е в мен! “
„ Да, бе, глупако, тъкмо по този начин е “.

Още преди към 80 години Стефан Попов написа в „ Третото потомство “, че едвам когато се слеят честните пари с образоваността, тогава ще имаме съсловието, което ни е нужно.
Но до тогава ще минат най-малко три генерации.
Ако не си чел създатели като Попов, неизбежно ще се подхлъзнеш по митологията на „ Джони Уокър “ – „ Продължавай да вървиш! “
Удари едно – и давай напред по калните български пътища, по които в никакъв случай няма да стигнеш до някаква смяна или мощ.

Добре, ще убедят известно количества млади зрители-наивници, че таман те ще трансформират България – изключително, в случай че имат вяра в дивотии като епоса на Том Круз „ Мисията невъзможна “.

Ами грамадната част от популацията?
Затънали в блатото, лишени от всяка вяра и вероятност, милиони хора са оставени отвън обсега на акцията.
Но и те са фенове - и възторжените лафове от екрана сигурно ще им звучат предизвикателно, да не кажа обидно.
На тях напряко им споделят: „ Вие към този момент за нищо не ставате, отписани сте, нямате право и време за смяна, единствено ръкопляскайте, до момента в който ви заболят ръцете и – чупката “.

И комплексите от Миналото също вършат противоречива акцията.
Мярнах една млада оперна певица /с "десни " убеждения/, която имала „ мощ “.
Обаче тя е напълно незначителна в съпоставяне със силата на същински великата Райна Кабаиванска.
Райна обаче в никакъв случай няма да каже „ Силата е в теб “ - тъй като е наясно, че това е машинация, тъй като знае, че Бог подарява малко на брой с същинска мощ.

Когато полярникът Пимпирев споделя, че е стигнал до Южния полюс, феновете ще се сетят за Георги Иванов, който „ стъпи “, въпреки и с известни инциденти, в Космоса.
Петър Стойчев е сполучлив състезател, само че мъчно може да се съпоставя, да вземем за пример, с Боян Радев, Нурикян или Стефка Костадинова.
За създателите на акцията, евентуално, всички изброени имена са от „ това “ време, прокълнатото.
Разумно би било обаче да бъдат употребявани таман хора от този диаметър, тъй като, вън от подозрение, са огряни от необикновена заложба.
Сега, около акцията, всеки естествен фен ще забележи, че героите на Миналото са в някакъв концлагер на Забравата - макар че достиженията им са несравними с тия на героите на Прехода.
И на първо време ще се сетят за това ония, на които акцията им е отредила ролята на ръкопляскащи.

Силата е в теб?
Но по какъв начин да достигнеш до нея и да я съхраниш – и допустимо ли е това в един свят, озъбен против всичко и всички?
Колкото повече човек се замисля върху този лозунг, толкоз повече той наподобява кух и нереален, стои като пришит към акцията.

Един създател споделяше, че човек не е механична играчка, която сама си навива пружината – и то в една враждебна среда.
Тъкмо заради това, в множеството случаи той остава в сянката на самия себе си.
Най-лесно е да подхвърлиш, че във всеки човек има „ нещо “.
Крилете на индивида обаче порастват постепенно /Ерофеев/ - и то при изискване, че някой се грижи за него.

Да, прав е оня, който твърди, че без да знаеш кой си, ти си мъртъв.
Но, с цел да узнаеш истината за себе си, би трябвало да се измъкнеш от тинята на живота, а това по никакъв начин не е елементарно.
И по тази причина евреите споделят, че човек копнее, а Господ се смее.
Копнееш – и един ден се оказва, че си прогонил призрака на по-добрия човек, в който си могъл да се превърнеш – не си припомням, чия беше тази фраза, само че я предавам почти тъкмо.

Китайците пък споделят, че когато на човек му се присъни, че е пеперуда, в действителност може би е пеперуда, на която ѝ се присънва, че е човек.
Това значи, че да се добереш до себе си по никакъв начин не е елементарно, а едвам по-късно би трябвало да откриеш силата си, в случай че въобще я притежаваш.
Това е още по-невъзможно, в случай че си зависим на един недопечен и безчувствен живот, какъвто е нашият.

„ Силата е в теб “ звучи по руски плакатно, смущаващо обикновено - изключително когато това проклинание не е съобразено с действителностите, измежду които обитаваме.

Едисон споделяше, че от врата надолу човек коства няколко $ дневно, от врата нагоре обаче коства толкоз, колкото може да създаде мозъкът му.
Но у нас множеството хора мъчно оцеляват даже физически - и поради това мозъкът им рядко ражда прозрения, изключително пък за самите тях.

И даже това да се случи, те се пробват бързо да ги забравят…

***

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР