Американското министерство на правосъдието разследва Tesla заради изявления, направени от

...
Американското министерство на правосъдието разследва Tesla заради изявления, направени от
Коментари Харесай

Голямата уста на Мъск доведе до криминално разследване срещу Tesla

Американското министерство на правораздаването проверява Tesla поради изказвания, направени от основния изпълнителен шеф Илон Мъск , по отношение на желанието му да я трансформира още веднъж в частна компания. Федералните прокурори откриха през предишния месец следствие по опит за машинация, откакто Мъск се изрече в Twitter, че има намерение да направи Tesla частна и има „гарантирано финансиране“ за договорката, споделиха няколко източника. Седмици по-късно договорката отпадна и Мъск заяви, че Tesla ще остане обществена.
Говорител на Tesla призна, че компанията фактически е получила молба да показа непринудено документи пред американското министерство на правораздаването.

„Не сме получавали призовки, искане за предоставяне на сведения или различен формален процес“, споделя представител на Tesla.

Прокуратурата обаче към момента не е коментиралата тематиката. Според Bloomberg, следствието е почнало още предишния месец, откакто Мъск разгласи, че обмисля да смъкна компанията от борсата и средствата за това са обезпечени. В следствие обаче Мъск разгласи, че е споделил това на база на „увереност“, че арабски фонд ще взе участие в сходна договорка. След това съобщи и че се отхвърля от желанията си.

Tesla е изправена пред минимум три каузи от вложители, които упрекват поста на Мъск от 7 август за манипулиране на пазара.

След като Мъск се отхвърли от написаното в него, цената на акциите още веднъж се намали, а след новината за следващото следствие, този път престъпно, акциите поевтиняха с още над 4.4 %.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР