Американското министерство на правосъдието обяви, че започва широко разследване на

...
Американското министерство на правосъдието обяви, че започва широко разследване на
Коментари Харесай

САЩ започва разследване на технологичните гиганти

Американското министерство на правораздаването разгласи, че стартира необятно следствие на огромните компании в региона на цифровите технологии, с цел да ревизира дали те вземат участие в антиконкурентни практики.

Министерството не е посочило съответни компании, само че споделя, че следствието ще се концентрира върху „ търсене, обществени медии и някои онлайн услуги на дребно “. Това води до мисълта, че най-вероятно компании като Гугъл, Amazon, Фейсбук и евентуално Apple ще бъдат разследвани.

Проверката ще се занимае най-много с въпроса „ дали и по какъв начин водещите онлайн платформи са постигнали пазарна мощ и дали се ангажират с практики, които са понижили конкуренцията, спрели са нововъведенията или вредят на потребителите “.

Институцията има необятни пълномощия да проверява компании, които подозира, че нарушават законите за конкуренцията, и даже може да спре фирмите, които счита, че са прекомерно преобладаващи, написа Би Би Си.

Вероятно ще бъдат прегледани въпроси, свързани с това по какъв начин най-големите компании в региона на цифровите технологии са се разраснали, както и по какъв начин са употребявали преимуществата, които идват с доста огромните мрежи от консуматори.

Според разбора на репортера от Би Би Си Дейв Лий, по-големият въпрос е дали новите компании в региона на цифровите технологии могат да се мерят с благосъстоянията на колосите. Това, което обаче ще сложи напрегнат тези компании е, че Министерството на правораздаването не преглежда съответни изказвания, а вместо това стартира да преглежда по какъв начин по-точно фирмите за придобили такава мощност и какво да създали, за да запазят позициите си.

По думите на Дейв Лий „ софтуерните компании упорстват, че имат жизнеспособна конкуренция и предизвестяват, че разбиването на огромни американски компании може да проправи път на задгранични съперници, изключително от Китай.

Гугъл и Фейсбук в този момент преобладават онлайн рекламата, като потребителите употребяват платформите им, с цел да си поръчат храна, да гледат филми или да се социализират онлайн.

Междувременно възходящата известност на онлайн извършването на покупки усилва положението на компании като Amazon.

Даниел Айвс, анализатор в изследователската компания Wedbush Securities, споделя за Би Би Си, че крайният резултат евентуално ще докара до " промени в бизнес модела " или в най-лошия случай евентуални санкции, а не в наложително раздробяване на главните предприятия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР